Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

‘Informatie over zorgverzekeringen beter vindbaar’

Laatste update op 29 december 2022 – 16:29 door Fabian Clemens.

Informatie over zorgverzekeringen is steeds beter vindbaar op websites van zorgverzekeraars. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Informatie moet niet alleen kloppen, maar
ook helder, vindbaar en begrijpelijk zijn, zegt de NZa. Alleen zo kunnen zorgkiezers een zorgverzekering kiezen die het beste bij hen past.

NZa zegt dat de informatie vanuit zorgverzekeraars is verbeterd vergeleken met 2018. Maar er zijn nog grote verschillen tussen de websites. Niet alleen tussen verschillende zorgverzekeraars, maar ook binnen dezelfde verzekeringsmaatschappij. DSW komt als beste uit de bus: de informatie bij deze zorgverzekeraar is op alle drie de websites goed vindbaar. Bij alle andere zorgverzekeraars is nog werk aan de winkel. In 2020 gaat NSa zelf onderzoeken of de verplichte informatie die zorgverzekeraars van hen op de website moeten plaatsen, mensen daadwerkelijk helpt bij het kiezen van een zorgverzekering.

5 meestgestelde vragen over je zorgverzekering

NZa heeft zorgverzekeraars gevraagd een lijst met 25 meest gezochte zoektermen aan te leveren. Daaruit selecteerde NZa de vijf meestgestelde vragen. Vervolgens heeft een panel de antwoorden op deze vragen gezocht op de 37 websites van zorgverzekeraars. Dit bepaalde de uitkomst van het onderzoek over informatievoorziening.

ZorgKiezer heeft de antwoorden voor je op een rij gezet:

 1. Wat is de eigen bijdrage per uur voor kraamzorg thuis als je alleen een basisverzekering hebt?
  €4,50 per uur in 2020.
 2. Hoeveel procent wordt vergoed vanuit de basisverzekering(en) als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat?
  Op ZorgKiezer.nl is in een overzicht te zien bij welke ziekenhuizen zorgverzekeraars zijn aangesloten. Op zoek naar de tarieven voor niet-gecontracteerde zorg? Kijk daarvoor op de website van je zorgverzekeraar.
 3. Hoeveel krijg je vanaf 18 jaar vergoed voor fysiotherapie (aantal behandelingen of bedrag) bij de laagste/goedkoopste aanvullende verzekering?
  Lees hier de vergoeding per verzekeraar.
 4. Bij welk(e) pakket(ten) krijg je vaccinaties voor reizen/vakanties in het buitenland (deels) vergoed?
  Check hier de vergoeding per verzekeraar.
 5. Hoe hoog is het verplicht eigen risico?
  In 2020 blijft het eigen risico 385 euro.

Overstappen?

Vergelijk snel en makkelijk welke zorgverzekeraar de goedkoopste en beste is voor jou in onze zorgvergelijker voor 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344