Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Minima in Goes gaan meer betalen voor zorgverzekering in 2020

Laatste update op 26 november 2019 – 13:42 door Emma-Jane Tolenaar.

Minima in Goes gaan volgend jaar 2,75 euro per maand meer betalen voor de collectieve zorgverzekering die ze via hun gemeente hebben afgesloten. Dat lijkt een geringe stijging, maar in werkelijkheid compenseert de gemeente deels de fiks verlaagde collectiviteitskorting van de verzekeraar. Ook is het aantal fysiotherapie behandelingen dat wordt vergoed bijna gehalveerd. Minima in Goes hebben geen keuze in gemeentepolis of dekking. De premie wordt in 2020 €143,56. In 2019 betaalden verzekerden voor hetzelfde pakket €140,81. Dit blijkt uit een analyse van de polissen van de minima door ZorgKiezer.nl. 

De gemeentepolis is een zorgverzekering met vaak een uitgebreide aanvullende dekking. Zorgverzekeraars geven hier meestal een collectiviteitskorting op en de meeste gemeenten geven een gemeentelijke bijdrage. Als je veel zorg nodig hebt is dit vaak een aantrekkelijke optie. Mensen met een laag inkomen of een chronische ziekte hebben vaak hogere zorgkosten dan gemiddeld. Vaak hebben zij echter moeite om die kosten te kunnen betalen.

In Nederland hebben daarom zo’n 330 gemeenten een gemeentepolis afgesloten bij een zorgverzekeraar om hen daarbij te helpen.

Minima in Goes: verschil 2019 vs 2020

In de gemeente Goes heeft de gemeente een zorgverzekering afgesloten met CZ.

Bovenstaande afbeelding laat het verschil zien tussen de premie van zorgverzekering 2019 en zorgverzekering 2020 voor de minima in Goes. De dekking van de tandarts is hetzelfde gebleven, tot 570 euro worden alle gangbare tandartsbehandelingen vergoed. Het aantal behandelingen dat door de fysiotherapeut wordt vergoed is echter bijna gehalveerd van 27 naar maximaal 15 behandelingen. Ook legt de gemeente 5 euro extra bij op de premie om die betaalbaar te houden voor de minima in Goes. Daarom gaan verzekerden ‘slechts’ 2,75 meer betalen per maand. De stijging van de premie wordt opgevangen door een hogere zorgtoeslag in 2020. Die gaat tot 5 euro per maand omhoog voor alleenstaanden, en met 4 euro voor mensen met een toeslagpartner.

 

Alternatieven voor de collectieve zorgverzekering voor minima in Goes

Ondanks dat je in Goes van de verzekeraar een korting krijgt en de gemeente Goes een gemeentelijke bijdrage van €29,97 geeft, kan het zijn dat er goedkopere alternatieven beschikbaar zijn. 

Verwacht je komend jaar niet veel zorgkosten te maken? Dan is een basisverzekering misschien voldoende. Voor €107,90 heb je dan al een zorgverzekering die alle ziekenhuizen in Nederland heeft gecontracteerd.

Wil je toch een beetje dekking voor eventuele tandartskosten? Bijvoorbeeld voor een gaatje of enkele controles? Dan is de goedkoopste polis al beschikbaar vanaf €116,65. Hierbij zijn  je tandartskosten vergoed tot 250 euro voor maximaal 75%. 

Sport je veel of ben je van plan hier juist mee te gaan beginnen? Dan is het verstandig om ook vergoeding voor een aantal fysiotherapie-behandelingen in je pakket op te nemen. De goedkoopste polis met zowel tandarts en fysiotherapie-dekking is er al vanaf €125,28

Wil je je stevig verzekeren omdat je komend jaar veel zorgkosten verwacht? Dan is een polis met minimaal 500 euro tandartsdekking en minimaal 18 fysiotherapiebehandelingen vergoed mogelijk de beste keuze voor jou. Een verzekering met een dergelijk pakket is er al vanaf €155,44. Hierbij zijn 18 fysiotherapie-behandelingen vergoed en ruim 500 euro aan tandartskosten.

Eigen risico meeverzekeren?

Veel gemeenten bieden de mogelijkheid om het eigen risico van 385 euro per jaar mee te verzekeren. De premie daarvan is wel al snel zo’n 25 euro per maand.

Dat betekent dat je sowieso 300 euro kwijt bent aan premie, ook al maak je geen zorgkosten. Dit lijkt vooral slim om te doen als je zeker weet dat je komend jaar het eigen risico opmaakt aan medicijnen of ziekenhuis behandelingen. De huisarts en tandarts gaan niet van je eigen risico af. Een andere optie die verzekeraars bieden is om je eigen risico vooraf gespreid te betalen. Dan krijg je achteraf het bedrag terug dat je niet hebt opgemaakt.

In 2017 lieten we in samenwerking met het tv-programma Kassa zien dat de collectieve zorgverzekering van de gemeente niet in alle gevallen de beste optie is.  Voor minima die gezond zijn en niet veel zorgkosten hebben, is het voordeliger om zelf een zorgverzekering af te sluiten.

Ook kijken of het goedkoper kan dan het aanbod van je gemeente? Kijk snel op zorgkiezer.nl/zorgverzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344