Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Minima in Veenendaal gaan meer betalen voor zorgverzekering in 2020

Minima in Veenendaal gaan volgend jaar meer betalen voor de collectieve zorgverzekering die ze via hun gemeente hebben afgesloten. Dit komt omdat Gemeente Veenendaal niet langer het eigen risico vergoed. De premie voor de populaire uitgebreide polis wordt in 2020 €165,31.  In 2019 betaalde verzekerden voor hetzelfde pakket €163,31. Op het oog een lichte stijging, maar het eigen risico is niet langer meeverzekerd. Op jaarbasis scheelt dit voor minima in Veenendaal 331 euro. Dit blijkt uit een analyse van de polissen van de minima door ZorgKiezer.nl. 

De gemeentepolis is een zorgverzekering met vaak een uitgebreide aanvullende dekking. Je kan vaak kiezen voor een paar varianten. Ook wordt vaak het eigen risico meeverzekerd. Zorgverzekeraars geven hier meestal een collectiviteitskorting op en de meeste gemeenten geven een gemeentelijke bijdrage. Als je veel zorg nodig hebt is dit vaak een aantrekkelijke optie. Mensen met een laag inkomen of een chronische ziekte hebben vaak hogere zorgkosten dan gemiddeld. Vaak hebben zij echter moeite om die kosten te kunnen betalen.

In Nederland hebben daarom zo’n 330 gemeenten een gemeentepolis afgesloten bij een zorgverzekeraar om hen daarbij te helpen.

In 2017 lieten we in samenwerking met het tv-programma Kassa zien dat de collectieve zorgverzekering van de gemeente niet in alle gevallen de beste optie is.  Voor minima die gezond zijn en niet veel zorgkosten hebben, is het voordeliger om zelf een zorgverzekering af te sluiten.

Minima in Veenendaal: verschil 2019 vs 2020

In de gemeente Veenendaal heeft de gemeente een zorgverzekering afgesloten met Menzis.

Onderstaand voorbeeld laat het verschil zien tussen zorgverzekering 2019 en zorgverzekering 2020 voor de minima in Veenendaal. De gemeente verhoogt bij het dure pakket de gemeentelijke bijdrage met ruim 2 euro, waardoor de premie stijging op het oog mee lijkt te vallen. Maar vorig jaar werd bij dit pakket het eigen risico vergoed door de gemeente. Dit jaar vervalt dit, waardoor dit aantrekkelijke pakket ineens vrij duur uitvalt. De stijging van de premie wordt deels opgevangen door een hogere zorgtoeslag in 2020. Die gaat tot 5 euro per maand omhoog voor alleenstaanden, en met 4 euro voor mensen met een toeslagpartner.

Alternatieven voor de collectieve zorgverzekering voor minima in Veenendaal

Ondanks dat je in Veenendaal van de verzekeraar een korting krijgt en de gemeente Veenendaal een gemeentelijke bijdrage van €8,40 bij het goedkope en 10,90 bij het dure pakket geeft, kan het zijn dat er goedkopere alternatieven beschikbaar zijn. 

Verwacht je komend jaar niet veel zorgkosten te maken? Dan is een basisverzekering misschien voldoende. Voor €107,90 heb je dan al een zorgverzekering die alle ziekenhuizen in Nederland heeft gecontracteerd.

Wil je toch een beetje dekking voor eventuele tandartskosten? Bijvoorbeeld voor een gaatje of enkele controles? Dan is de goedkoopste polis al beschikbaar vanaf €116,65. Hierbij zijn  je tandartskosten vergoed tot 250 euro voor maximaal 75%. 

Sport je veel of ben je van plan hier juist mee te gaan beginnen? Dan is het verstandig om ook vergoeding voor een aantal fysiotherapie-behandelingen in je pakket op te nemen. De goedkoopste polis met zowel tandarts en fysiotherapie-dekking is er al vanaf €125,28

Wil je je stevig verzekeren omdat je komend jaar veel zorgkosten verwacht? Dan is een polis met minimaal 500 euro tandartsdekking en minimaal 18 fysiotherapiebehandelingen vergoed mogelijk de beste keuze voor jou. Een verzekering met een dergelijk pakket is er al vanaf €155,44. Hierbij zijn 18 fysiotherapie-behandelingen vergoed en ruim 500 euro aan tandartskosten.

Eigen risico meeverzekeren?

Gemeente Veenendaal betaalt dit jaar het eigen risico van 385 euro niet meer. Een andere optie die verzekeraars bieden is om je eigen risico vooraf gespreid te betalen. Dan krijg je achteraf het bedrag terug dat je niet hebt opgemaakt.

Ook kijken of het goedkoper kan dan het aanbod van je gemeente? Kijk snel op zorgkiezer.nl/zorgverzekering.

Laatste update op 26 november 2019 – 14:23 door Emma-Jane Tolenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344