Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Patiënten met corona kunnen thuis uitzieken

Sommige patiënten met corona zieken tegenwoordig thuis uit, in plaats van in het ziekenhuis. Patiënten kunnen thuis uitzieken onder begeleiding van de huisarts. Hierdoor komen bedden in het ziekenhuis eerder vrij. Voorheen werden coronapatiënten pas ontslagen als ze helemaal aangesterkt waren en zonder zuurstof konden.

Thuis van corona uitzieken

Samenwerking tussen huisartsen en ziekenhuizen

Het AD laat weten dat deze samenwerking tussen huisartsen en ziekenhuizen nog niet eens twee maanden bestaat. Half november startten onder andere het IJsselland Ziekenhuis in Cappelle aan den IJssel en het Fransciscus Gasthuis & Vlietland in Schiedam met het initiatief om coronapatiënten eerder naar huis te laten gaan.

Nadat iemand ontslagen is uit het ziekenhuis kan de huisarts bij de patiënt langskomen om naar de longen te luisteren. Ook kan de huisarts begeleiden bij de afbouw van de zuurstof. De patiënt zelf kan ook de waarden van de zuurstofmeter controleren. Als huisartsen hier meer ervaring mee krijgen, zou het misschien mogelijk kunnen zijn om mensen in de beginfase van corona thuis te begeleiden met zuurstof. Op die manier hoeven er minder mensen naar het ziekenhuis.

Drukte op de corona-afdeling is nog steeds een probleem. Regelmatig moet een patiënt overgeplaatst worden naar een ander ziekenhuis. Coronapatiënten die eerder naar huis kunnen ontlasten dit probleem en daarnaast vinden patiënten het vaak fijn om in de eigen omgeving te zijn.

Patiënten met corona kunnen ziekenhuis eerder kan verlaten door app

In november ontwikkelde het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein al een app waardoor patiënten eerder naar huis kunnen. Met behulp van de app kan de arts de patiënt vanuit huis monitoren. Het idee kwam toen er tijdens de eerste coronagolf heel veel mensen in het ziekenhuis terecht kwamen. Het enige wat mensen nodig hebben om thuis gemonitord te worden is de app en een zuurstofmeter. Meerdere ziekenhuizen startten ook met de app of toonden er interesse in.

Zorgverzekering 2021

Heb je vragen over jouw zorgverzekering of ben je nog op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Onze ZorgToppers denken graag met je mee! Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste zorgnieuws? Volg ons op Instagram en Facebook.

Laatste update op 15 januari 2021 – 19:01 door Remco Horters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344