Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Personeelskosten in zorg fors gestegen

Laatste update op 17 december 2019 – 18:02 door .

Personeelskosten in de zorg nemen toe. Zorginstellingen hebben de laatste drie jaar bijna de helft meer uitgegeven aan ingehuurd personeel, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Niet alleen de kosten van het vaste personeel zijn toegenomen, maar vooral de uitgaven voor personeel dat niet in loondienst is, zoals uitzendkrachten, gedetacheerd personeel en zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers).

Personeelskosten GGZ het hoogst

Het CBS maakt zich vooral zorgen om de financiële gezondheid van de geestelijke gezondheidszorg. Daar hield men aan het einde van 2018 gemiddeld 80 procent minder over onder de streep. Ziekenhuizen gingen er echter het minst op achteruit met een verlies van 3 procent.

De geestelijke gezondheidszorg heeft het financieel moeilijk. Door knellende contracten met verzekeraars, lagere tarieven, grote personeelstekorten, toenemende kosten voor de inhuur van zzp’ers en oplopende regeldruk, dreigt de ggz een race to the bottom te worden, zei GGZ Nederland eerder.

Nieuw CAO

De zorg kampt met grote personeelstekorten. Zaterdag werd een CAO-akkoord voor ziekenhuispersoneel bereikt. Er is 210 miljoen euro extra nodig om de nieuwe personeelskosten te kunnen betalen. Ziekenhuizen rekenen daarbij op zorgverzekeraars en het ministerie van VGZ. Maar de vraag is of zij over de brug komen.

Overstappen?

Past jouw zorgpakket nog bij je? De uiterste datum voor het opzeggen van de zorgverzekering is 31 december 2019. De uiterste datum voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering is dan 31 januari 2020. De zorgverzekering gaat dan per 1 januari met terugwerkende kracht in. Vergelijk op ZorgKiezer.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344