Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Peter Ruys in EenVandaag over orthodontie in de aanvullende pakketten

Laatste update op 26 september 2017 – 13:36 door .

In de uitzending EenVandaag Gezondheid van maandag 5 december, vertelt Peter Ruys van ZorgKiezer.nl hoe het zit met orthodontie in de aanvullende pakketten. De Friesland Zorgverzekeraar heeft orthodontie uit haar populairste aanvullende verzekering gehaald. Zij verzekeren orthodontie enkel nog vanuit de duurste aanvullende verzekering, Aanvullend Optimaal. Je kunt hier het fragment bekijken.

Extra verzekeren

Stel, je weet dat je zoon een beugel krijgt in 2017. Verzeker jij je dan bij? Veel Nederlands kiezen voor een aanvullende verzekering wanneer zij weten dat er een dure ingreep aan zit te komen, zoals bijvoorbeeld een beugel. Zodra deze ingreep is geweest, nemen zij enkel weer het basispakket. Volgens de zorgverzekeraars zorgt dit voor hoge kosten.

Orthodontie uit de aanvullende verzekering

De Friesland Zorgverzekeraar heeft orthodontie uit haar populairste aanvullend pakket, Aanvullend Extra, gehaald. Dit zorgt ervoor dat veel Nederlanders een beugel niet meer vergoed krijgen vanuit de aanvullende verzekering. Ongeveer 2/3 tot 3/4 van de Friese burgers is verzekerd bij De Friesland Zorgverzekeraar. Als zij wel nog aanspraak willen maken op een vergoeding voor orthodontie zullen zij het pakket Aanvullend Optimaal moeten kiezen.

De Friesland Zorgverzekeraar Aanvullend Extra Aanvullend optimaal
Premie 2017 € 22,95 € 42,95

Christo Boxum, orthodontist in Friesland, denkt dat wanneer deze lijn zich voort zet, een beugel straks alleen nog maar voor de elite is weggelegd.
Bert van Hoek, bestuursvoorzitter van De Friesland Zorgverzekeraar, vertelt dat de kosten voor orthodontie in de afgelopen jaren met ongeveer 40% zijn gestegen. De Friesland Zorgverzekeraar lijdt dit jaar zwaar verlies. Daarom hebben zij ervoor gekozen om orthodontie uit Aanvullend Extra te halen. De kosten stijgen doordat mensen pas een aanvullend pakket afsluiten wanneer zij weten dat zij gebruik gaan maken van de zorg uit de aanvullende verzekering. Bij De Friesland Zorgverzekeraar krijg je een beugel enkel nog vergoed vanuit het aanvullend pakket Optimaal.

ZorgKiezer.nl over de forse premiestijging

Peter Ruys, directeur van ZorgKiezer.nl, ziet een calculerende trend bij het afsluiten van een zorgverzekering. Mensen gaan vooraf kijken welke zorg zij in het nieuwe jaar nodig hebben. Als zij weten dat hun kinderen bijvoorbeeld een beugel nodig hebben in het nieuwe jaar nemen zij daar een passende, aanvullende verzekering voor.
Er zijn dit jaar veel meer overstappers dan vorig jaar. Dit komt door de forse premiestijging. De premiestijging is in sommige gevallen zelfs € 200,- op jaarbasis.
Over het algemeen sluiten jongeren enkel een basisverzekering af. Oudere mensen daarentegen hebben veel zorg nodig en maken daardoor hoge kosten. Het aantal mensen met alleen een basisverzekering stijgt. In 2006 had 6,5% alleen een basisverzekering. In 2016 is dit 15,70%. Dit is één op de zes Nederlanders.

verzekerden-zonder-aanvullende-polis-nieuw

Zorgverzekering 2017

De verwachting is dat meer zorgverzekeraars hun polissen gaan aanpassen. Wil jij overstappen van zorgverzekering? Met behulp van onze ZorgVergelijker kun je eenvoudig alle zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Heb je een vraag of wil je hulp bij het overstappen? Ons team van overstapcoaches staat voor je klaar en is telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer 020 261 16 00.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344