Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Peter Ruys in RTL Nieuws: “Stoere stunt van DSW.”

RTL Nieuws

DSW heeft traditiegetrouw afgetrapt met de bekendmaking van de zorgpremie in 2018. Tegen alle verwachtingen in is de zorgpremie op jaarbasis € 6,- lager. Zelfs nadat de rekenmeesters in de miljoenennota hebben aangegeven dat de zorg in 2018 een stuk duurder is. Op 26 september in RTL Nieuws is Peter Ruys, directeur ZorgKiezer.nl, aan het woord over deze onverwachte premiedaling.

RTL Nieuws

Peter Ruys: “Als andere zorgverzekeraars niet meedoen, prijzen ze zich uit de markt.”

Het is best verwarrend. Het kabinet zegt nog geen week geleden dat de premie gaat stijgen. Zorgverzekeraars bereiden de premiebetaler voor. En nu komt DSW met een daling van de premie én het eigen risico. Peter Ruys verwacht dat de andere zorgverzekeraars gaan proberen zo dicht mogelijk bij de premie van DSW in de buurt te komen. “DSW pakt hier alle aandacht mee en het is echt een stoere stunt van de kleinste verzekeraar van Nederland.” Als ze niet meedoen dan prijzen ze zich echt uit de markt.

ZorgKiezer

Hoe kan DSW de premie verlagen?

Volgens Chris Oomen, directeur van de DSW, vallen de kosten voor de zorg mee, aangezien de lonen in de zorg minder hard zijn gestegen en de prijsontwikkelingen meevallen. Zo zegt hij in RTL Nieuws: “De Miljoenennota rekent alles voor ons uit, maar die rekenen met te hoge kosten, dus die hoge kosten halen wij ervan af.” Daarom komen zij uit op een lagere premie.

DSW Zorgverzekeraar

Bekijk de hele uitzending

Als eerste op de hoogte van alle premies? Meld je dan aan voor het PremieAlert.

Laatste update op 4 april 2018 – 13:17 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344