Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Populairste goede voornemen is afvallen in 2019

Behandelindex

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dan is het ook weer tijd voor goede voornemens. Van alle goede voornemens is afvallen het populairst. Gezonder eten, meer bewegen, het lijkt niet moeilijk maar 1 op de 3 mensen vervalt na enige tijd toch weer in de oude gewoontes. Dan is een steuntje in de rug van de zorgverzekeraar extra motiverend. Hulp bij afvallen komt in 2019 in de basisverzekering.

Behandelindex

Dieet

Uit onderzoek blijkt dat de effectiefste manier om op een gezond gewicht te komen en te blijven, is je levensstijl aanpassen. Gezonder eten en meer bewegen. Het volgen van een crashdieet leidt in bijna alle gevallen tot het zogenoemde jojo-effect. Je bent dan enige tijd na het dieet weer even zwaar of zelfs zwaarder dan toen je met het dieet begon. Beter is om op een ander gezonder voedingspatroon over te gaan, een voedingspatroon dat je heel lang kunt volhouden.

Advies over je voedingspatroon

Een diëtist kan je helpen je voedingspatroon aan te passen en te verbeteren. Een diëtist geeft je advies over voedingspatronen, over diëten en motiveert je tot een gezonder leven. Samen met jou maakt een diëtist een plan om je streefgewicht te bereiken en te behouden.

Gecombineerde leefstijlinterventie

Hulp bij afvallen komt in 2019 in de basisverzekering. Een gecombineerde leefstijlinterventie is een programma voor volwassenen met overgewicht. Het programma bestaat uit advies en begeleiding bij gezondere voeding en eetgewoonten, meer bewegen en gedragsverandering. De huisarts verwijst in overleg door naar leefstijlcoaches, fysio- of oefentherapeuten en diëtisten. Doel is een gezondere leefstijl te ontwikkelen.

Voor dit programma betaal je geen eigen risico. Mocht je daarnaast nog andere zorg nodig hebben waarvoor de huisarts doorverwijst, dan betaal je voor die zorg wel eigen risico. De begeleiding bij afvallen duurt 24 maanden. Voorwaarde voor vergoeding is onder meer dat de gekozen vorm bewezen effectief is. Let ook op de contracten die de zorgverzekeraar afgesloten heeft met verschillende zorgaanbieders.

Bespaar op je zorgpremie in 2019

In de laatste week van het jaar, tussen Kerst en oudjaarsdag, stappen de meeste mensen over naar een andere zorgverzekeraar vanwege een lagere zorgpremie voor dezelfde basisverzekering. Dat kan een hoop geld schelen. Vergelijk premies makkelijk en snel met de zorgvergelijker van ZorgKiezer.nl. Dan zie je meteen hoeveel geld je kunt besparen en kun je direct overstappen. Als je uiterlijk op 31 december overstapt, wordt je oude verzekering automatisch opgezegd.

Laatste update op 28 december 2018 – 10:45 door Monique Huijdink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344