Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Radboudumc succesvolst na vruchtbaarheidsbehandeling

Zwanger en een zorgverzekering

Laatste update op 18 december 2018 – 10:54 door Monique Huijdink.

Het Radboudumc in Nijmegen is in Nederland het succesvolste ziekenhuis voor mensen die een vruchtbaarheidsbehandeling krijgen. De kans op een doorgaande zwangerschap was in 2017 in Nijmegen het grootst. Zowel voor de reguliere IVF, ICSI als de CRYO behandelingen behaalde het Radboudumc vorig jaar de beste cijfers van alle fertiliteitsklinieken in Nederland. Dat meldde het ziekenhuis maandag.

Zwanger en een zorgverzekering

Recordjaar 2017

Nooit eerder was het landelijke percentage zwangerschappen na IVF zo hoog als in 2017. Het totale succespercentage van IVF en ICSI per cyclus nam ten opzichte van 2016 toe van 34,2% naar 36,2%. Het meerlingpercentage, dat als complicatie van een IVF en ICSI behandeling wordt gezien, is eveneens gedaald.
Het Radboudumc voerde vorig jaar 1348 IVF of ICSI behandelingen uit. Het aantal vrouwen dat zwanger werd na een IVF behandeling was in Nijmegen 25,2% en landelijk 18,8%. Voor de ICSI behandeling lag het Nijmeegse percentage op 32% ten opzichte van het landelijke percentage van 22,1%.

CRYO behandeling

Ook de resultaten in het Radboudumc van de CRYO behandeling waren de beste van Nederland. De geavanceerde manier waarop de embryo’s worden ingevroren en het stadium waarin een embryo in de baarmoeder wordt teruggeplaatst zijn volgens Liliana Ramos, hoofd van het fertiliteitslab, de belangrijkste succesfactoren hiervoor. Aldus het Radboudumc. Het percentage doorgaande CRYO zwangerschappen was in Nijmegen met 24,5% ruim 8% hoger dan het gemiddelde van Nederland.

Ook een vruchtbaarheidsbehandeling nodig?

Als zwanger worden niet zomaar lukt, zijn er in Nederland verschillende behandelingen mogelijk. De bekendste en meest voorkomende zijn IVF en ICSI waarbij bevruchting van de eicel buiten het lichaam plaatsvindt. Ook de CRYO behandeling komt vaak voor. Als de man te weinig zaad produceert, is met een kleine ingreep bij de man voldoende zaad te winnen door een punctie in de bijbal of de teelbal om daarmee een ICSI uit te voeren.

Vergoeding van vruchtbaarheidsbehandelingen

Soms lukt het bevruchten niet meteen en zijn er meerdere behandelingen nodig. De basisverzekering dekt maximaal 3 vruchtbaarheidsbehandelingen. Als je meer behandelingen nodig hebt, kun je een aanvullende verzekering afsluiten. De vergoeding geldt in eerste instantie voor ziekenhuizen, maar is ook geldig voor gespecialiseerde klinieken. Soms ook voor klinieken in het buitenland. Check voor een behandeling in het buitenland altijd eerst of je zorgverzekering wel een contract heeft met de desbetreffende kliniek.

In dit overzicht zie je welke aanvullende verzekeringen je kunt kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344