Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Koopkracht: Cijfers naar Kamer

Laatste update op 7 november 2012 – 17:34 door .

Het kabinet heeft zojuist aanvullende koopkracht cijfers openbaar gemaakt, waar de oppositie gisteren om vroeg.

De cijfers van het CPB schetsen een beeld van de koopkrachtontwikkeling voor diverse groepen mensen. De afgelopen week was er veel te doen over de inkomensafhankelijke zorgpremie. die in 2014 van kracht zou moeten worden.

Alle stukken zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Informatiebrief koopkrachtontwikkeling 7 november 2014:

Beantwoording Kamervragen oppositie

Nibud

Het kabinet ziet er niets in het Nibud nog eens naar de koopkracht te laten kijken. Volgens Asscher voegt dat niets toe.

Reactie Zijlstra op koopkracht (VVD)

VVD-fractievoorzitter Zijlstra houdt eraan vast dat grote groepen er niet meer dan 4 procent in koopkracht op achteruit mogen gaan. Nu grote groepen daarbuiten lijken te vallen, moet het kabinet dat aanpassen, zegt Zijlstra in een reactie op de koopkrachtbrief van minister Asscher.

Reactie samsom (PVDA) op koopkracht

PvdA-leider Samsom noemt de cijfers zoals ze er nu liggen acceptabel. Hij benadrukt dat de koopkrachtcijfers gebaseerd zijn op globale voornemens en dat bovendien sommige gevolgen samenhangen met maatregelen van het vorige kabinet.

Volgens Samsom bevestigen de cijfers in grote lijnen de plannen van de coalitie. Hij herhaalt dat het kabinet bij de uitwerking moet kijken naar de precieze effecten en uitschieters probeert te voorkomen.

REACTIE BUMA (CDA) OP KOOPKRACHT

Volgens CDA-fractievoorzitter Van Haersma Buma zijn de berekeningen veel ernstiger dan vooraf leek.

Hij zei dit na afloop van een overleg met de fractievoorzitters van de oppositiepartijen CDA, SP, PVV en D66. Buma vindt de cijfers geflatteerd en denkt dat het kabinet voorbeeldgezinnen heeft gekozen die er relatief goed vanaf komen.

REACTIE WILDERS (PVV) OP KOOPKRACHT

Ook PVV-leider Wilders laat zich negatief uit over de brief die minister Asscher naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Volgens Wilders “moet Rutte meteen terugkomen uit Turkije en zeggen: Diederik, de prullenbak in met dat plan”.

Benieuwd naar de hoogte van jouw zorgpremie in 2014? Bereken het eenvoudig met onze premietool.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344