Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Veranderingen zorgverzekering 2017

Laatste update op 18 augustus 2016 – 12:48 door Claire Langenhoff.

Elk jaar wordt op Prinsjesdag door de regering bekend gemaakt hoe de zorg eruit gaat zien in het aankomende jaar. Toch weten we nu al een aantal wijzigingen voor de zorgverzekering in 2017. Wij van ZorgKiezer.nl willen jou helpen bij het kiezen van de meest geschikte zorgverzekering. Daarom hebben wij een overzicht voor je opgesteld van de veranderingen die nu al bekend zijn.

zorgverzekering 2017

Wat zijn de uitbreidingen in het basispakket?

  • 37 fysiotherapiebehandelingen bij etalagebenen (2e fase)
  • Een aantal plastisch chirurgische ingrepen
  • Kortdurend verblijf in zorginstelling
  • Tandvervanging tot aan 23 jaar (i.p.v. 18 jaar)

Fysiotherapie bij etalagebenen

Je krijgt 37 fysiotherapiebehandelingen vergoed per jaar, waarvan je de eerste 20 behandelingen ook niet zelf hoeft te betalen. Bij etalagebenen in de 2e fase zijn de aderen in je been vernauwd. De vernauwing ontstaat door slagaderverkalking, dit zorgt voor pijn bij het lopen.

Het Zorginstituut Nederland (ZiN) heeft onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de behandelingen voor etalagebenen. Hieruit is gebleken dat oefentherapie in de meeste gevallen de voorkeur heeft boven vaatchirurgie.

Plastisch chirurgische ingrepen

Voor de zorgverzekering 2017 ligt een voorstel klaar om het basispakket uit te breiden met een bovenooglidcorrectie als er sprake is van ernstige gezichtsbeperking door verslapping of verlamming van het ooglid.

Vrouwen en transvrouwen die geen borstgroei hebben kunnen een borstprothese laten plaatsen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Kortdurend verblijf in zorginstelling

Je bent er nog niet klaar voor om naar huis te gaan, maar in het ziekenhuis kun je niet blijven. De oplossing die daarvoor is gecreëerd wordt eerstelijns verblijf genoemd. Minister Schippers: “Mensen die bijvoorbeeld uit het ziekenhuis komen en tijdelijk even niet naar huis kunnen, moeten op goede opvang en verzorging kunnen rekenen. Zo voorkomen we dat mensen onnodig lang in een ziekenhuis hoeven te blijven.”

Tandvervanging tot aan 23 jaar (i.p.v. 18 jaar)

Op dit moment hebben jongeren recht op het vervangen van blijvende snij- en hoektanden met implantaten als deze volledig ontbreken. Dit geldt voor de leeftijd tot 18 jaar, maar voor 2017 wordt de leeftijd verlengd naar 23 jaar. De voorwaarde is dat het verlies of geheel ontbreken van de tand voor het 18e levensjaar is ontstaan.

Wijkverpleging in het basispakket

Het kabinet zou graag zien dat de zorgverzekeraars volgend jaar verantwoordelijk worden voor de financiering van wijkverpleging. Deze samenwerking tussen zorgverzekeraars en wijkverplegers zou ertoe moeten leiden dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Op Prinsjesdag zal blijken of dit voorstel is aangenomen.

Afschaffing van de werelddekking

Het voorstel voor het afschaffen van de werelddekking in de basisverzekering is voorlopig even van de baan vanwege kritiek uit de Tweede Kamer. Het kabinet heeft niet kunnen aantonen dat de wijziging de geoogde besparing zou opleveren. Zorgkosten die buiten Europa worden gemaakt blijven dus in 2017 vergoed worden door de basisverzekering.

Zorgverzekering vergelijken

Wil jij je pakket wijzigen voor het jaar 2017? In november worden de premies weer bekend gemaakt voor aankomend jaar. Vergelijk dan op ZorgKiezer.nl de pakketten en stap vanaf november weer gratis over. Blijf op de hoogte van alle veranderingen in de basisverzekering 2017 door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344