Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zinnige Zorg: verzekeraar VGZ investeert in meer tijd voor de patiënt

VGZ breidt in het kader van Zinnige Zorg de pilot ‘Meer Tijd Voor De Patiënt’ uit naar Westfriesland. In de pilot krijgen huisartsen onder meer 5 minuten extra tijd voor de patiënt in de spreekkamer. Dit moet leiden tot betere kwaliteit van zorg, verbetering van de werkbeleving, hogere tevredenheid van de patiënt en lagere zorgkosten.

Zeer positieve resultaten in regio Gorinchem

Westfriesland (regio Hoorn-Enkhuizen-Wieringermeer) is, na Gorinchem en Afferden, de derde regio in Nederland waar VGZ deze pilot houdt met huisartsen. De resultaten in de regio Gorinchem zijn zeer positief. De pilot begon daar in 2016 en sindsdien is het aantal verwijzingen naar het ziekenhuis afgenomen met ruim 18%. Ook is het aantal tevreden patiënten toegenomen en is het werkplezier van huisartsen flink gestegen.

Vijf minuten extra tijd voor de patiënt in de spreekkamer

De meeste consulten bij huisartsen duren 10 minuten. In deze pilot krijgen huisartsen er 5 minuten bij. Dit moet resulteren in betere en uiteindelijk goedkopere zorg. Meer tijd om van gedachten te wisselen over een passende behandeling kan leiden tot minder dure en soms onnodige doorverwijzingen. Uit de resultaten in de regio Gorinchem blijkt dat het werkt.

Nu ook in Westfriesland

Een aantal huisartsenpraktijken in Westfriesland, vertegenwoordigd door de Westfriese Huisartsenorganisatie en ondersteund door de Zorgkoepel West Friesland gaan nu dus ook meedoen met ‘Meer Tijd Voor De Patiënt’ van VGZ. De huisartsen krijgen financiële ruimte om meer capaciteit in hun praktijk in te zetten en zullen werken met zowel langere als kortere consulten.

VGZ Zinnige Zorg

Zorgverzekeraar VGZ is al een paar jaar bezig met het project Zinnige Zorg. Doel van de verzekeraar is om van zorgaanbieders te leren wat de beste zorg is, welke behandelingen het effectiefst zijn, kortom wat in de praktijk het best werkt. Good Practices noemen ze dat bij VGZ: bewezen succesvolle voorbeelden van goede zorg voor de patiënt, tegen lagere kosten. VGZ zegt inmiddels ruim 200 Good Practices te hebben verzameld en die via het inkoopbeleid ook bij andere zorgaanbieders in te voeren. Zo kunnen steeds meer patiënten gebruikmaken van betere zorg.

Theatervoorstelling over postpartum depressie

In het kader van Zinnige Zorg is VGZ bijvoorbeeld ook medefinancier van de theatervoorstelling WOLK: een voorstelling over postpartum depressie, die op 19 december in première gaat. Dat meldt musicaljournaal.nl. Volgens VGZ past deze voorstelling perfect bij de zorgverzekeraar. ‘Het bespreekbaar maken van ervaringsverhalen in de zorg leidt tot verbetering van zorg, eerdere herkenning van klachten, minder onnodig behandelen en doorbreekt bestaande taboes’, aldus Dennis Verschuren, woordvoerder van Coöperatie VGZ.
Sinds 2016 reikt VGZ ook jaarlijks de Zinnige Zorg Award uit.

Laatste update op 16 november 2018 – 10:02 door Monique Huijdink.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344