Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Videobellen met een dokter: dit kan nu bij Just

Laatste update op 5 december 2019 – 11:38 door .

Ben je verzekerd bij Just? Dan kun je vanaf vandaag een videoconsult plannen met een dokter. Just is de online zorgverzekering van CZ. Eerder kon je via App de Dokter al chatten over gezondheidsvragen. 

CZ wil verzekerden ‘nieuwe vormen van service en gemak bieden’, zegt Karel Stolper, Directeur Marketing en Verkoop van CZ. Innovatie is belangrijk voor het label Just. Volgens Stolper speelt dit in op de behoefte van deze verzekerden. ‘Zij zijn bij alles in hun dagelijks leven gewend aan digitale bediening. Ze vinden dat belangrijk, ook als het gaat om zorg. Daarom hebben wij de digitale dienstverlening uitgebreid.’

Videobellen biedt snelle service

Via Just kon je al appen met gezondheidsvragen, ook in de avond en in het weekend. Just doet dit in samenwerking met een medisch team van Medicinfo. Meestal kan de vraag op die manier beantwoord worden, maar in sommige gevallen is een consult met een huisarts nodig. Vanaf nu wordt gekeken of dit via een videoconsult kan, of dat je toch even langs je eigen huisarts moet. Een online consult wordt dezelfde of volgende dag ingepland. Lekker snel dus. De dokter van dienst kan je dan advies geven over bijvoorbeeld huidklachten of SOA’s. Dit consult vervangt niet je huisarts: je wordt niet doorverwezen naar een specialist en je krijgt ook geen medicatie voorgeschreven.

Digitale zorg

Het idee achter e-health is dat mensen sneller toegang tot zorg hebben, en dat de werkdruk voor zorgverleners afneemt. E-health is in de afgelopen jaren daarom een onmisbare tool geworden in de zorg. Online een afspraak maken of herhaalrecepten aanvragen, chatten of videobellen met je huisarts: bij steeds meer huisartsen is het mogelijk. Zorgverleners en zorggebruikers zijn enthousiast over e-health. Toch is het aanbod in groter dan het gebruik daarvan. En dat heeft vooral een praktische reden: de techniek werkt niet altijd, en voor veel artsen en verpleegkundigen is e-health nog omslachtig om te gebruiken.

Een verzekering waarbij je zelf veel online regelt is goedkoper. Dit zijn de goedkoopste opties in 2020. Vergelijk op ZorgKiezer.nl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344