Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Waarom 80% pas de laatste dagen overstapt van zorgverzekering

Veel mensen stellen het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering uit tot de laatste dagen voor de deadline. Volgens sommige schattingen doet zelfs 80% van de Nederlanders dit. Maar waarom doen zoveel mensen dit en zitten hier nadelen aan vast?

Uitstelgedrag bij overstappers

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen pas de laatste dagen overstappen van zorgverzekering is uitstelgedrag. Zoals bij veel dingen in het leven is het gemakkelijk om uit te stellen wat we niet leuk of belangrijk genoeg vinden. Sommige mensen denken dat het afsluiten van een zorgverzekering te complex of tijdrovend is en ze denken het later alsnog te zullen doen.

Keuzestress door veel verschillende opties 

Een andere reden waarom mensen pas op het laatste moment overstappen is omdat ze niet zeker van hun keuze zijn. Er zijn veel verschillende zorgverzekeringen beschikbaar en het kan moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Sommige mensen willen misschien meer informatie verzamelen of advies van anderen vragen voordat ze een beslissing nemen. Dit kan ervoor zorgen dat ze tot het laatste moment wachten voordat ze een zorgverzekering afsluiten.

Risico op hogere zorgkosten

Een ander probleem dat kan optreden als mensen pas op het laatste moment overstappen naar een nieuwe zorgverzekering is dat ze toch te laat zijn. En daardoor mogelijk geen dekking hebben voor bepaalde zorgkosten waar ze wel graag verzekerd voor willen zijn. Dit kan leiden tot hogere zorgkosten dan vooraf gedacht.

Risico op hogere zorgpremie

Daarnaast kan uitstel ook leiden tot een hogere zorgpremie dan nodig. Hiermee loop je namelijk de kans mis om naar een goedkopere zorgpremie over te stappen. Van de meeste zorgverzekeringen gaat de zorgpremie namelijk omhoog. Waardoor je mogelijk teveel gaat betalen als je te laat bent.

Neem je ieder jaar de tijd om zorgverzekeringen te vergelijken? Dan weet je zeker dat je de goedkoopste zorgverzekering hebt die het best bij jouw wensen en behoeften past.

Stap uiterlijk 31 december over en voorkom problemen

Om deze redenen is het belangrijk om op tijd een zorgverzekering af te sluiten. Hoewel het misschien gemakkelijk is om uit te stellen, kan het op de lange termijn negatieve gevolgen hebben. Het is daarom verstandig om op tijd te beginnen met het vergelijken van verschillende verzekeringen en een keuze te maken voordat de deadline nadert. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste dekking hebt en kun je profiteren van eventuele kortingen.

Ga naar zorgverzekering vergelijken om direct te zien welke zorgverzekering het best bij je past. Met onze zorgvergelijker maak je in 2 minuten een vergelijking en zie je in één oogopslag welke zorgverzekering je nodig hebt.

Meer weten over het overstapgedrag van overstappers in 2021? Bekijk de Zorgthermometer Verzekerden in Beeld 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344