Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Welke voordelen krijg je om over te stappen?

Laatste update op 27 december 2022 – 10:43 door Fabian Clemens.

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten als je 18 jaar of ouder bent. Er zijn verschillende zorgverzekeringen beschikbaar, met verschillende premies en dekkingen. Soms kan het aantrekkelijk zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekering, bijvoorbeeld als je een goedkopere premie vindt of als je zoekt naar een verzekering met bredere dekking. Het is echter belangrijk om goed na te denken of overstappen naar een andere zorgverzekering de juiste keuze is, aangezien dit ook enkele nadelen heeft. Doe daarom eerst een uitgebreide vergelijking, zo zie je direct of overstappen de juiste optie is.

Voordelen van overstappen op zorgverzekering

Er zijn een aantal voordelen:

  • Goedkopere premie

Je kunt wellicht een lagere premie vinden door over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dit kan het overwegen waard zijn als je op zoek bent naar manieren om geld te besparen op jouw maandlasten. Want het mogelijke prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering loopt op jaarbasis zelfs op tot € 642,60.

  • Betere dekking

Je kunt een zorgverzekering vinden die beter aansluit bij jouw behoeften. Als je bijvoorbeeld vaak naar de tandarts gaat of regelmatig naar de fysiotherapeut moet, kan het zo zijn dat een zorgverzekering met bredere dekking geschikter is. Via het vergelijken van je zorgverzekering geef je jouw wensen aan en tonen wij de beste mogelijkheden.

  • Meer flexibiliteit

Sommige zorgverzekeringen bieden meer flexibiliteit dan andere, bijvoorbeeld door het aanbieden van veel verschillende soorten basiszorgverzekeringen of bepaalde aanvullende pakketten. Als je op zoek bent naar meer opties, kan overstappen naar een andere verzekering je helpen. Gebruik de zorgvergelijker om het pakket te vinden dat aansluit bij jouw wensen.

  • Betere service

Sommige zorgverzekeraars bieden betere service dan andere, bijvoorbeeld door middel van een goed bereikbare klantenservice of een gebruiksvriendelijke app. Zoek je een zorgverzekering met goede service, dan kan overstappen naar een andere verzekering een goede optie zijn. Ontdek via zorgverzekeraars welke waardering klanten geven aan specifieke zorgverzekeraars.

Nadelen van overstappen op zorgverzekering

Bedenk dat overstappen naar een andere zorgverzekering ook enkele nadelen heeft. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld bepaalde zorgverleners of ziekenhuizen niet meer kunt bezoeken als je overstapt naar een andere verzekering. Kijk daarom op:

Heeft mijn ziekenhuis in 2023 een contract?

Nog 4 dagen om over te stappen

Nog vier dagen om over te stappen naar een andere zorgverzekering! Door zorgverzekeringen te vergelijken, kun je geld besparen en een verzekering vinden die beter aansluit bij jouw behoeften. Wees er op tijd bij en profiteer dit zorgseizoen, zodat je op 1 januari van het volgende jaar met een nieuwe verzekering start. Neem de tijd om verschillende zorgverzekeringen te vergelijken en kies de verzekering die bij je past.

Ga naar zorgverzekering vergelijken en start de zorgvergelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344