Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Makkelijker verplichte zorg aan gedetineerden met nieuwe wet

Op 23 januari heeft de Eerste Kamer besloten dat de Wet forensische zorg wordt aanvaard, meldt minister Sander Dekker van Rechtsbescherming. Met deze nieuwe regels krijgen strafrechters de mogelijkheid om makkelijker verplichte zorg op te leggen aan patiënten tijdens en na hun gevangenisstraf.

Wet

De wet forensische zorg

Gedetineerden weigeren vaak om mee te doen aan een onderzoek tijdens hun gevangenisstraf, waardoor zij niet genoeg behandeling krijgen.De Wet forensische zorg is ingediend zodat gedetineerden die vrij komen en psychische problemen hebben de zorg zullen krijgen die zij nodig hebben. Zelfs als ze er zelf niet aan willen meewerken, krijgen ze straks meer zorg.

Voorkomen van nieuwe misdrijven

Deze nieuwe regels zijn in het leven geroepen om te voorkomen dat de mensen na hun gevangenisstraf opnieuw een misdrijf plegen. Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is tussen forensische en reguliere zorg. Op deze manier moet het terugvallen in herhaling worden voorkomen. Het is de bedoeling dat mensen niet opnieuw in de gevangenis terecht komen.

Eerder TBS-maatregel

De rechter kan er straks voor zorgen dat er vaker een tbs-maatregel wordt getroffen. Zij kunnen tbs opleggen aan criminelen die zich niet psychisch laten onderzoeken. Ook kunnen er door middel van deze Wet eerder medische gegevens van verdachten worden opgevraagd.

De Wet forensische zorg zal in gaan op 1 januari 2019.

Laatste update op 31 januari 2018 – 13:38 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344