Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Nederlander bespaart fors op zorgverzekering

Laatste update op 30 november 2012 – 11:17 door Wim Vis.

De belangstelling om over te stappen van zorgverzekeringen is dit jaar groter dan afgelopen jaren. In de eerste tien dagen dat alle premies bekend zijn, is het aantal overstappers op ZorgKiezer.nl nu al 25%  meer dan in voorgaande jaren. Daarmee lijkt de grote stroom overstappers dit jaar vroeg op gang te komen. De verwachting is dat dit jaar, als gevolg van de economische crisis, een record aantal mensen gaat overstappen. Consumenten kunnen gemiddeld 150 euro per persoon besparen door te switchen zorgverzekering. Uit onderzoek van ZorgKiezer.nl bleek al dat ruim 1 op de 4 Nederlanders (26%) overweegt dit jaar over te stappen. Afgelopen jaar stapte 1 miljoen mensen (6%) over van zorgverzekering.

Belangrijkste trend in het nog prille zorgseizoen is dat veel overstappers hun aanvullende verzekering schrappen. Ruim 3 op de 10 overstappers kiest ervoor alleen een basisverzekering af te sluiten. Nu heeft ruim 88% van de verzekerden nog een aanvullende verzekering.

Meer dan ooit loont het om te vergelijken. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering is dit jaar maar liefst 318 euro. Peter Ruys van ZorgKiezer.nl: ‘Dat de stroom vergelijkingen en overstappers dit jaar zo vroeg in het seizoen op gang komt, geeft aan dat de consument meer dan voorgaande jaren op zoek is naar een besparing. Na de energierekening waarop mensen kunnen besparen, is nu echt de zorgverzekering aan de beurt’.

Uit een enquête van ZorgKiezer.nl onder ruim 3000 consumenten blijkt ‘besparen’ voor 60% van respondenten  de voornaamste reden is om over te stappen. 25% zoekt een andere of betere dekking. 10% is ontevreden over zijn huidige verzekeraar.

Trends

Uit de tot nu toe gemaakte vergelijkingen en overstappen is te zien dat veel consumenten hun aanvullende verzekering aanpassen of zelfs geheel schrappen. Bijna drie op de tien (29%)  consumenten die overstapt, sluit alleen een basisverzekering af. In 2012 heeft ruim 88% van de consumenten een aanvullende verzekering. Peter Ruys: ‘Je ziet dat consumenten de aanvullende verzekering dit jaar extra kritisch tegen het licht houden. Wie een of twee keer per jaar voor controle naar de tandarts gaat, heeft eigenlijk geen aanvullende tandartsverzekering nodig. Zo kan de consument tientallen euro’s besparen’.

Daarnaast blijven internetpolissen groeien in populariteit. Vorig jaar kozen ruim 770.000 consumenten voor een internetpolis. Uit de eerste overstapcijfers, blijkt dat vooral de internetpolissen van Univé (ZEKUR), AnderZorg en Ditzo populair zijn. Internetpolissen zijn in de meeste gevallen 10% goedkoper dan reguliere polissen. Een internetpolis is vrijwel hetzelfde als een reguliere polis, alleen worden veel zaken via internet geregeld. Zo wordt gecommuniceerd via email of chat en kunnen declaraties vaak alleen via internet geregeld worden.

Veranderingen zorgverzekering 2013

De belangrijkste verandering in 2013 is dat het eigen risico stijgt met 130 euro van 220 euro naar 350 euro. Daarnaast veranderen er een aantal belangrijke zaken in de dekking. Zo is onder andere de rollator uit de basisverzekering geschrapt en wordt er voor hoortoestellen een 25% eigen bijdrage gevraagd.

Overstappen?

Wil je overstappen? Dan is heel eenvoudig!  Op ZorgKiezer.nl kun je eenvoudig alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken op basis van jouw voorkeur. Als je de juiste verzekering hebt gevonden, kun je simpel overstappen. ZorgKiezer.nl heeft een gratis overstapservice. Wij zeggen je oude verzekering op en melden je aan bij je nieuwe verzekeraar. Vragen? Bel ons op 020-2611600.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344