Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Nederlander laat korting op zorgverzekering liggen

Laatste update op 5 oktober 2012 – 14:55 door Claire Langenhoff.

Gezin kan 254 euro besparen op zorgverzekering

Zo´n 90 procent van de Nederlanders betaalt onnodig veel voor hun zorgverzekering. Een kwart van de Nederlanders heeft de basisverzekering individueel afgesloten bij een verzekeraar, die dezelfde polis ook tegen collectiviteitskorting aanbiedt. Zij kunnen eenvoudig tot 10% op hun premie besparen door zich bij een kortingsactie aan te melden.

De verschillen tussen de zorgverzekeringen lopen sterk uiteen,  het loont daarom de moeite om zorgverzekering vergelijken. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste basisverzekering bedraagt volgend jaar 240 euro. Het verschil tussen een reguliere en een internetverzekering bedraagt gemiddeld 127 euro per jaar.

Daarnaast hebben veel mensen (circa 35%) bijv. via hun werkgever een veel lagere collectiviteitskorting (gemiddeld 4,7%) dan maximaal mogelijk is (tot 10%). Ook heeft bijna iedereen (90%) nog een reguliere zorgverzekering terwijl zij ook een goedkopere internetverzekering kunnen afsluiten.

Het verschil tussen een reguliere verzekering en een internetverzekering bedraagt gemiddeld 10%. Dat is een jaarlijkse besparing van 127 euro per persoon of 254 euro voor een gezin. Dit blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingssite ZorgKiezer.nl.

Peter Ruys van ZorgKiezer.nl: “Veel Nederlanders zijn individueel verzekerd bij een van de grote verzekeraars als bijvoorbeeld Zilveren Kruis Achmea of Menzis. Zij betalen relatief gezien een hoge premie voor hun zorgverzekering maar ontvangen geen korting. Daarmee betalen zij eigenlijk de premie van de mensen die wel collectief verzekerd zijn. Zij kunnen dus eenvoudig tot 10% op hun zorgverzekering besparen door zich aan te sluiten bij een kortingsactie. Ook kunnen zij overstappen naar een goedkopere internetverzekering. Dat scheelt tot 254 euro per gezin in de portemonnee.”

Honderdduizenden overstappers op de valreep

De komende week zullen nog honderdduizenden mensen op de valreep overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Uit onderzoek blijkt dat dit jaar zo’n 8% van de Nederlanders van plan is om van zorgverzekering te wisselen. De meesten hebben dit echter nog niet gedaan maar zullen dit net als voorgaande jaren tussen Kerst en Oud en Nieuw doen. Mensen die willen overstappen moeten voor 31 december hun zorgverzekering opzeggen. Zij hebben dan nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te regelen.

De verschillen tussen de zorgverzekeringen lopen sterk uiteen, daarom loont het de moeite om je zorgverzekering te vergelijken. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste basisverzekering bedraagt volgend jaar 240 euro. Het verschil tussen een reguliere en een internetverzekering bedraagt gemiddeld 127 euro per jaar.

Het kabinet heeft in het regeerakkoord afgesproken dat de korting via ‘open collectiviteiten’ zoals vergelijkingssites op termijn zal komen te vervallen. Dat is tot heden echter nog niet gebeurd. Ook verwacht Zorgiezer.nl dat de premieverschillen tussen de reguliere en de internetverzekering binnen enkele jaren verdwenen zullen zijn, net zoals dat ook met vliegtickets is gebeurd. Verzekeren via internet is nu nog goedkoper dan , maar wordt straks de standaard.

ZorgKiezer.nl is een van de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor zorg en ziektekosten en monitort sinds 2005 het nieuwe zorgstelsel.

 

Reactie op “Nederlander laat korting op zorgverzekering liggen

  1. Iemand die de pech heeft iets te mankeren wordt geweigerd voor de aanvullende verzekering bij een nieuwe ‘zorgverzekering’ of ze sluiten de ziekte uit. En alleen met de basisverzekering red je het niet.
    Conclusie: iemand die iets mankeert is al duurder uit door alle extra kosten en kan NIET shoppen naar een andere ‘zorgverzekering.
    MAAR DAAR HOOR JE NOOIT WAT OVER. Er wordt net gedaan of je een dief van je eigen portemonnee bent terwijl je helemaal geen keus hebt. Het gaat de ‘zorgverzekeraars’ tenslotte niet om de zorg maar wel om het grote geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344