Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Reactie ZorgKiezer.nl op media-aandacht NRC en Volkskrant over onafhankelijkheid vergelijkingssites

Laatste update op 27 april 2016 – 14:07 door .

Eerlijke informatie en belang consument staat altijd voorop
Vandaag besteden zowel de Volkskrant als NRC Handelsblad aandacht aan de verschillen tussen vergelijkingssites voor zorgverzekeringen. ZorgKiezer.nl, de grootste onafhankelijke zorgvergelijker, komt als beste uit het onderzoek naar voren. Bij ZorgKiezer.nl staat de goedkoopste zorgverzekering wel altijd bovenaan de zoekresultaten en wij tonen alle verzekeraars. Of er een samenwerking met een verzekeraar is of niet, maakt bij ons niet uit voor de volgorde van de ranglijst. Het doel van onze site is om eerlijke informatie te verschaffen over zorg en zorgverzekeringen, waarbij het belang van de consument altijd voorop staat. En dat is wat je van een vergelijkingssite mag verwachten.2

Geen verwarring maar duidelijkheid
Het is dus extra vervelend dat er bij consumenten nu verwarring is ontstaan over de onafhankelijkheid van vergelijkingssites. Dit wordt natuurlijk versterkt als de grootste vergelijkingssite wordt overgenomen door een verzekeraar. De media-aandacht van vandaag schept echter geen verwarring maar duidelijkheid. Er zijn grote verschillen tussen de werkwijzen van de vergelijkingssites en het is hoog tijd dat die inzichtelijk worden voor de consument.

ZorgKiezer.nl komt als goedkoopste uit de bus
Bij een vergelijkbare zoekopdracht komt ZorgKiezer.nl van de drie grootste vergelijkingssites als goedkoopste uit de bus. Bij het door de Volkskrant gebruikte zoekprofiel toont ZorgKiezer.nl als eerste zoekresultaat de goedkoopste verzekering van Agis voor 66,70 per maand. Independer toont een verzekering van OHRA met een maandpremie van 76,92 euro, die daarmee ruim 120 euro per jaar duurder is. De Consumentenbond toont een verzekering van ZilverenKruis met een maandpremie van 70,24 euro en zet de verzekering van Agis op de tweede plek. Dat komt omdat ZorgKiezer.nl op Agis een hogere korting heeft weten te onderhandelen waardoor deze bij ZorgKiezer.nl 40 euro per jaar goedkoper is dan bij de Consumentenbond.

Onafhankelijkheid, eerlijkheid en transparantie zijn kernwaarden 
Onafhankelijkheid, eerlijkheid en transparantie zijn de kernwaarden waar ZorgKiezer.nl voor staat. Wij helpen consumenten met kiezen door het inzichtelijk maken van moeilijk te doorgronden consumentenmarkten. Onafhankelijk vergelijken is onze ‘core business’ waarbij het belang van de consument altijd voorop staat. Dat doen we al sinds de start van ons bedrijf in 2000.  Eerst creëerden we transparantie voor notarissen met DeGoedkoopsteNotaris.nl, daarna vanaf 2005 voor ziekenhuizen en zorgverzekeringen met ZorgKiezer.nl. Ook verbreden we in de loop van de jaren ons terrein met tandartsen (zorgkiezer.nl/tandarts) advocaten  (AdvocatenOverzicht.nl) hypotheekadvieurs (ProvisieOverzicht.nl), banken (BankenOverzicht.nl), executie veilingen (veilingoverzicht.nl) en binnenkort hypotheken (Hypotheek24).

Reacties op “Reactie ZorgKiezer.nl op media-aandacht NRC en Volkskrant over onafhankelijkheid vergelijkingssites

  1. Heldere verhaal. Hoe verdienen jullie je boterham? Ik heb gisteren verzekering bij jullie afgesloten bij Zilveren Kruis. Hoeveel betaald Zilveren Kruis hiervoor aan jullie voor mijn actie?

  2. Goed om te zien dat Zorgkiezer ook gaat voor onafhankelijkheid. Onafhankelijkheid, Eerlijkheid en vooral ook transparantie zijn de drie kernwaarden om de verzekeraars weer uit het dal te trekken. De consument, klant vind deze waarde zeer belangrijk en er moet meer gehandeld worden zoals de klant het wil. Zo handelt u wel. Deze zal zeer zeker zijn vruchten afwerpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344