Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Geen vrije tandartstarieven meer

Het experiment met de vrije tandartstarieven stopt. Vanaf 1 januari 2013 worden de prijzen van de tandarts weer bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit. 

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat minister Schippers (volksgezondheid) meteen stopt met het experiment. Het experiment is in het leven geroepen om de concurrentie tussen tandartsen te vergroten en daarmee de prijzen te verlagen.  De tandartstarieven zijn inmiddels met 11, 9% gestegen vergeleken met 2011, zo blijkt uit onderzoek van ZorgKiezer.nl. Niet het resultaat waar op gehoopt werd.

Te vroeg om te stoppen

Volgens minister Schippers heeft het experiment geen kans gekregen. Volgens haar is er in de afgelopen paar maanden veel meer gebeurt dan alle jaren ervoor. Om nu te stoppen met het experiment zou echt een gemiste kans zijn.
Het experiment zou de tandartsen drie jaar de tijd geven om aan de vrije tandartstarieven te werken, maar wordt nu na drie maanden vroegtijdig beëindigd.

 Kort geding

De NMT, de grootste beroepsorganisatie van tandartsen, spant een kort geding aan tegen minister Schippers naar aanleiding van het besluit om te stoppen met het experiment. Zij willen de zorgvuldigheid van deze keuze laten toetsen door een rechter.

Nieuwe tarieven

Er moeten nu opnieuw tandartstarieven worden vastgesteld. De schatting is dat dit zes maanden gaat duren. Vanaf 1 januari 2013 worden de nieuwe tandartstarieven ingevoerd. Het is nog onduidelijk of er volledig vaste tarieven komen of maximum tarieven worden gehanteerd. Als er maximum tarieven worden gebruikt, kunnen er nog steeds verschillen in tandartstarieven ontstaan. Tandartsen vergelijken blijft dan verstandig om kosten te besparen.

Laatste update op 11 juli 2012 – 15:05 door Wim Vis.

Reactie op “Geen vrije tandartstarieven meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344