Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

NMT verliest hoger beroep over vrije tandartstarieven

De Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) heeft het hoger beroep in de zaak rond het afschaffen van het experiment met de vrije prijzen in de tandzorg verloren. Die uitspraak deed het Gerechtshof vandaag in het door de branche-organisatie aangespannen hoger beroep.

Bekijk de volledige uitspraak van het Gerechtshof.

In juli 2011 kondigde Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, het experiment aan, waarbij tandartsen zelf de tarieven konden bepalen van de verschillende behandelingen. Al snel bleek uit verschillende onderzoeken van de NZA en van ZorgKiezer.nl dat de tandartstarieven fors waren gestegen. De minister had bij aanvang van het experiment toegezegd het experiment te stoppen bij ‘ontoelaatbare effecten op de betaalbaarheid van zorg’. En dus kon ze niet anders dan in juni van dit jaar het experiment te stoppen.

In juli spanden de tandartsen al een zaak aan vanwege ‘onbehoorlijk bestuur’ van de minister. In september kregen ze ongelijk. Ook in dit hoger beroep werd er door de tandartsen bakzeil gehaald.

Tandartsverzekeringen

Weten hoe jouw tandartskosten zijn gedekt in 2013? Bekijk het handige overzicht met alle dekkingen van de verschillende verzekeraars.

Laatste update op 30 november 2012 – 10:50 door Wim Vis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344