Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Rechter: Experiment vrije tandartstarieven mag gestopt worden

Het experiment met vrije tandartstarieven mag stopgezet worden. Dat heeft de rechter woensdag 12 september bepaald. De minister kondigde op 6 juli al aan het experiment met de vrije tandartstarieven te willen stoppen. De Nederlandse Maatschappij tot bevordering van Tandheelkunde (NMT) was daarom naar de rechter gestapt. Zij wilde doorgaan met de proef.

De NMT laat in een reactie op de site weten teleurgesteld te zijn over de uitspraak. De organisatie blijft van mening dat het onzorgvuldig is om het experiment te stoppen op basis van gegevens over de eerste drie maanden van dit experiment. ‘Des te meer’, zo stelt het NMT op haar site, ‘omdat de Nederlandse Zorgautoriteit destijds zelf ook nog een belangrijke kanttekening bij de meting maakte.

ZorgKiezer.nl peilde net voor het besluit van de minister al hoe groot het draagvlak bij de tandartsen zelf was voor continuering van het experiment. Slechts een zeer kleine meerderheid van de tandartsen wilden destijds dat het experiment doorgang vond.

Laatste update op 12 september 2012 – 12:08 door Wim Vis.

Reactie op “Rechter: Experiment vrije tandartstarieven mag gestopt worden

  1. nou we kunnen met een gerust hart zeggen dat het niet zon succes was om ze vrij te laten in hun tarieven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344