Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

De GGZ: Wat houdt het in?

GGZ is een afkorting van Geestelijke gezondheidszorg. Dit is een verzamelnaam voor alle zorg die zich richt op psychische problemen. De GGZ maakt deel uit van de reguliere gezondheidszorg. Zo’n kwart van de Nederlanders krijgt, op een bepaald punt in hun leven, te maken met psychische problemen waar professionele hulp aan te pas moet komen.

GGZ

Wat doet de GGZ?

De hoofdtaak van de GGZ is het voorkomen van geestelijke problemen. Als men mentale complicaties ondervindt wordt er een behandeling gekozen om te proberen deze complicaties tegen te gaan. Wanneer iemand ongeneeslijk is wordt er hulp gekoppeld die zorgt dat deze persoon een zo normaal mogelijk leven kan leiden. Onder de geestelijke gezondheidszorg zijn verschillende genres te onderscheiden, waaronder psychiatrie, psychologie, Sociaal Pedagogische Dienst en stervensbegeleiding.

 

Voor wie is GGZ bedoeld?

Geestelijke gezondheidszorg is er voor iedereen die een verminderde levenskwaliteit heeft door psychische problemen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met verslavingen, depressies, ADHD en alcoholisme. Het overgrote deel van de patiënten wordt ‘ambulant’ behandeld. Dit wil zeggen dat ze doorgaan met de dagelijkse gang hun leven, waarbij de behandeling hier zo goed mogelijk op probeert aan te sluiten.

 

Wordt GGZ vergoed?

Het oplossen van psychische problemen is kostbaar. Zo’n 7% van de totale zorgkosten wordt besteed aan de geestelijke gezondheidszorg. Hiermee is GGZ de grootste uitgavebron van de zorg.

Een groot gedeelte van psychische behandelingen wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Voor sommige behandelingen zal je echter aanspraak moeten maken op je eigen risico. Voor uitgebreide informatie kan je zorgverzekeraar je verder informeren.

Laatste update op 11 december 2014 – 17:40 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344