Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Op skivakantie, wat vergoed mijn zorgverzekering?

Laatste update op 29 december 2022 – 16:57 door Fabian Clemens.

Elk jaar gaan rond deze tijd zijn een heleboel mensen op skivakantie. Wintersport is hartstikke leuk, maar er kan natuurlijk ook wat mis gaan. Iets breken tijdens wintersport gebeurt vaak genoeg, maar wat wordt er dan door je zorgverzekering vergoed?

Als jij een been breekt en met een gipsvlucht naar huis moet, dan kan je dat niet verhalen op de basis zorgverzekering. Deze dekt namelijk geen gipsvluchten. Let daarom goed op de dekking van je zorgverzekering voor je op vakantie gaat. Binnen Europa kan je de European Health Insurance Card (EHIC) gebruiken om aan te tonen dat je in het land van herkomst een zorgverzekering hebt. De basis zorgverzekering dekt spoedeisende medische zorg in het buitenland aan de hand van de Nederlandse tarieven. Val jij bijvoorbeeld tijdens het skiën van de piste, dan wordt dit niet geheel gedekt door de basisverzekering, hier kan je een reisverzekering met wintersportdekking voor afsluiten.

Zorgverzekering of reisverzekering

Als je op skivakantie gaat is het verstandig om naast je zorgverzekering ook een reisverzekering af te sluiten. De zorgverzekering dekt dan wel een deel van eventuele spoedeisende hulp, de zorgverzekering biedt geen vergoeding voor het beschadigen of kwijtraken van skispullen, hulpverlening op een berg of bijzondere kosten zoals opsporing.

Naast de basisverzekering kan je ook een aanvullende zorgverzekering hebben met dekking van zorgkosten in het buitenland. De tarieven voor zorg kunnen in het buitenland hoger liggen. Met een aanvullende dekking wordt vaak het verschil in de tarieven ook vergoed door de zorgverzekering. Bekijk voor je op vakantie gaat het vergoedingenoverzicht van jouw zorgverzekering, zo weet jij wat je nog aan vergoeding nodig hebt van een aanvullende reisverzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344