Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Vergoeding acupunctuur vanuit de zorgverzekering

Acupunctuur is een behandeling die binnen de zorgverzekering valt onder de alternatieve geneeswijzen. Acupunctuur wordt niet vergoed door de basisverzekering. Wil je dit graag vergoed krijgen, dan zal je hiervoor een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten. Acupunctuur is een behandeling waarbij kleine naaldjes worden gebruikt om verschillende medische klachten te verhelpen. De vergoeding hiervan gebeurt alleen vanuit een aanvullende verzekering met een dekking voor alternatieve geneeswijzen.

Welke vergoeding krijg je?

De vergoeding van acupunctuur is afhankelijk van welke zorgverzekeraar jij hebt en hoe uitgebreid jouw aanvullende verzekering is. Zorgverzekeraars hanteren verschillende vergoedingsvormen, waarbij er soms een bedrag per dag gedeclareerd kan worden of er is sprake van een maximum vergoeding over een heel jaar. In jouw polisvoorwaarden kan je vinden hoe de vergoeding bij jouw zorgverzekeraar geregeld is. Het kan voorkomen dat je wel een vergoeding krijgt, maar ook een eigen bijdrage moet betalen. De vergoedingen zijn er vanaf 25 euro per behandeling. Het kan handig zijn om vooraf na te gaan hoeveel een behandeling kost voor acupunctuur bij jouw zorgverlener.

Acupunctuur en de zorgverzekering

Wil je graag gebruik gaan maken van acupunctuur, maar heb je nu geen aanvullende verzekering? Dan zal je de behandeling zelf moeten betalen. Een andere optie is om over te stappen van zorgverzekeraar of om de huidige zorgverzekering aan te passen. Dit kan je echter maar een keer per jaar doen. Je kan overstappen of wijzigen vanaf half november tot het einde van het jaar. De nieuwe zorgverzekering gaat dan in op 1 januari van het nieuwe jaar. Als er geen sprake is van een wachttijd, dan kan je meteen gebruik maken van de aanvullende zorgverzekering. Let op, elk jaar verandert de samenstelling van de zorgverzekering. Daarom is het verstandig elk jaar opnieuw te bekijken of de zorgverzekering nog aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Laatste update op 29 december 2022 – 16:58 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344