Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Worden je hooikoortsmedicijnen vergoed vanuit je zorgverzekering?

Laatste update op 17 mei 2018 – 17:48 door Claire Langenhoff.

De lente is weer begonnen. De dagen worden warmer en de zon schijnt volop. Heerlijk! Voor sommigen betekent dit echter branderige ogen, constant niezen en een jeukende neus; de tijd van hooikoorts is weer aangebroken. Er zijn genoeg medicijnen die kunnen helpen tegen deze verschijnselen, maar worden de kosten voor deze medicijnen vergoed vanuit je zorgverzekering of dien je deze zelf te betalen?

hooikoorts

Medicijnen die je koopt bij de drogist

Je kunt een aantal medicijnen tegen hooikoorts verkrijgen bij de drogist. Deze middelen worden niet vergoed vanuit je zorgverzekering. Je betaalt de kosten hiervoor volledig zelf. Voorbeelden van hooikoortsmedicijnen die je bij de drogist kunt kopen zijn oogdruppels, pillen en neusspray.

Medicijnen die worden voorgeschreven door je huisarts

Als je naar de huisarts gaat, schrijft deze je waarschijnlijk medicijnen voor die je af kunt halen bij de apotheek. De apotheek brengt de dienstverlening in rekening als je medicijnen afhaalt. In sommige gevallen moet je daarom apotheekkosten betalen.
Vanuit de basisverzekering worden de meeste medicijnen die je bij de apotheek haalt vergoed. Let erop dat je hierbij wel eerst je eigen risico moet betalen. In sommige gevallen worden medicijnen niet volledig vergoed en moet je een deel zelf betalen. Dit wordt ook wel eigen bijdrage genoemd. Je kunt voor deze eigen bijdrage een aanvullende verzekering afsluiten. Let erop dat dit niet altijd voordeliger is. Soms betaal je namelijk meer premie dan dat je vergoed krijgt vanuit de verzekering. Je bent in dat geval voordeliger uit om de medicijnen zelf te betalen. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor hooikoortsmedicijnen.

Heb ik last van hooikoorts?

Heb je een aantal verschijnselen, maar weet je niet zeker of je last hebt van hooikoorts? Je kunt dan een allergietest laten doen bij de huisarts. In sommige gevallen stuurt de huisarts je door naar het ziekenhuis om hier nog een test te laten doen. Het bezoek aan de specialist wordt vergoed vanuit de basisverzekering, maar ook hiervoor betaal je eerst het eigen risico. de vergoeding hooikoorts is ook van toepassing als je wordt doorverwezen naar een specialist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344