Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

15 procent is bereid meer premie te betalen tegen faillissement ziekenhuizen

Ziekenhuis failliet

Op één dag gingen twee grote ziekenhuizen failliet: MC Slotervaart in Amsterdam en de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad. Bijna driekwart van de Nederlanders is bang dat meer ziekenhuizen failliet gaan. Dat blijkt uit een peiling van Zorgkiezer onder 5.300 mensen in samenwerking met BNNVARA consumentenprogramma Kassa. 

Ziekenhuizen

“Ziekenhuis mag nooit failliet gaan”

Uit de enquête van Zorgkiezer en Kassa blijkt dat iets meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat een ziekenhuis nooit failliet mag gaan. De andere helft zegt dat dit wel mag als de kwaliteit van zorg er niet goed is of als de organisatie binnen het ziekenhuis niet goed werkt.

Maar slechts 15 procent van de respondenten is bereid om meer zorgpremie te betalen om een faillissement tegen te gaan. Dit zijn vooral de mensen die zelf veel zorg nodig hebben. De solidariteit kent dus echt zijn grenzen. zegt Peter Ruys, directeur Zorgkiezer. Toch zegt een overgrote meerderheid (82 procent) dat er meer geld beschikbaar moet komen voor de zorg. De vraag is wie die rekening dan betaalt.

Bijna driekwart van de Nederlanders vindt dat het Ministerie van Volksgezondheid moet beslissen over het voortbestaan van een ziekenhuis.

Twee op drie Bereid langer te reizen

Twee op de drie mensen is bereid verder te reizen voor betere zorg. Wanneer er meer ziekenhuizen failliet gaan is dat dus nog niet direct een grote ramp.

Gaat mijn ziekenhuis failliet?

Bijna driekwart van de mensen maakt zich zorgen dat meer ziekenhuizen verdwijnen. “Het is reëel te verwachten dat er in de toekomst nog ziekenhuizen gaan verdwijnen”, zegt Peter Ruys de directeur van Zorgkiezer. “Hopelijk niet als gevolg van een faillissement”. De Tweede kamer wil komende periode meer onderzoek doen om inzicht te krijgen in de financiële situatie van ziekenhuizen.

Maakt MC Slotervaart een doorstart?

Het faillissement van het ziekenhuis betekent niet direct dat het ziekenhuis verdwijnt. Er zijn heel wat partijen die geïnteresseerd zijn in de overname van MC Slotervaart. Het kan dus zijn dat het Slotervaart ziekenhuis een doorstart maakt. Als de overname niet doorgaat zullen alle patiënten worden overgedragen naar andere ziekenhuizen in de buurt.

Lees ook het faillissement van ziekenhuizen, wie zijn schuld is dat?

Hoe hoog wordt mijn zorgpremie in 2019?

Op 12 november zijn alle zorgpremies van alle zorgverzekeraars bekend. Dat betekent dat je vanaf dat moment zorgverzekeringen kunt vergelijken. Wil jij een seintje als alle zorgpremies bekend zijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Laatste update op 5 november 2018 – 13:43 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344