Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Budgetpolis: Goedkoop is duurkoop?

budgetpolis

 

Wat is een budgetpolis precies?

Een budgetpolis is eigenlijk een sobere variant op de naturapolis, waarbij je weinig vrijheid hebt om je eigen zorg te kiezen. Als je een budgetpolis hebt kun je alleen langs bij een ziekenhuis die een contact heeft gesloten met jouw zorgverzekeraar. Voor sommige polissen zijn dit maar twaalf ziekenhuizen door heel Nederland. Je loopt dus het risico dat je lang moet reizen om bij een ziekenhuis te komen. Als je toch gebruik wilt maken van een alternatieve zorgverlener, moet je al snel de helft van de kosten uit eigen zak betalen. Bij de voordelen van een lage polis komt dus een lage dekkingsgraad.

 

De voor-en nadelen op een rijtje

Het voordeel van de budgetpolis is de erg lage premie.

 

Een nadeel is, zoals eerder genoemd, de beperkte keuze in ziekenhuizen. Naast deze geringe keuzemogelijkheid, heb je ook te maken met magere service. Met een budgetpolis kun je immers alleen aankloppen bij een internetapotheek. Hier moet je vaak een dag langer wachten op je medicijnen. Ook kun je alleen je vragen mailen, of zal je moeten bellen naar een 0900-nummer. Daar komt nog bij dat niet alle medicijnen standaard worden vergoed.

 

Mindere kwaliteit

Als je een keuze hebt kunnen maken uit de het beperkte zorgaanbod, heb je nog te kampen met de kwaliteit. Heb je bijvoorbeeld Psychische hulp nodig, dan wordt dit alleen verstrekt via webcam-consult. Ook kan de kwaliteit van je toegewezen ziekenhuis wensen overlaten. Het Havenziekenhuis in Rotterdam, bijvoorbeeld, staat een stuk slechter bekend dan het Maasstad Ziekenhuis. Zowel TakeCareNow als Beter af hebben geen contract met de laatste. Neem dit soort zaken mee in het kiezen van je polis.

In de loop van november moet elke zorgverzekeraar, net als DSW, de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

 

Laatste update op 26 augustus 2016 – 09:10 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344