Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

CDA: Zorgbudget moet voor de zorg blíjven

Raat en Brandes, wethouders, verwachten dat ze volgend jaar minder geld uitgeven aan de zorg dan Amstelveen hier voor krijgt. Zij willen 1, 1 miljoen van het geld dat ze denken uit te sparen overzetten naar de Algemene Reserve, De Amstelveense algemene spaarpot. Het CDA is het hier echter niet mee eens, en wil dat dit geld, bestemd voor de zorg, dan ook beschikbaar zal blijven voor de zorg.

 Sandra van Engelen
Wethouders optimistisch

Sandra van Engelen, raadslid van CDA, wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Amstelveners ook zorg kunnen krijgen in tijden van financiële tegenvallers. De verantwoordelijke wethouders in Amstelveen verwachten geld over te houden, terwijl er fiks minder geld beschikbaar is voor de overheveling van de zorg. Zij lijken optimistisch te zijn over de hoeveelheid zorg die Amstelveen nodig heeft.

 

Van Engelen stelt: “We moeten ons echter niet rijk rekenen. Zoals de wethouders zelf aangeven, zal niet alles in één keer goed gaan. De organisaties die zorg leveren moeten nog leren hoe ze, zoals de bedoeling is, betere zorg kunnen leveren voor minder geld. 2015 zal vooral een “leerjaar” worden. En hoe de zaken er in 2016 precies voor staan, weet niemand.”

 

Motie niet aangenomen

Verder verklaart van Engelen: “We moeten er met alle onzekerheid echt rekening mee houden dat meer geld aan de zorg zal worden uitgeven dan de wethouders momenteel verwachten. Wanneer het geld dat zij, optimistisch, verwachten over te houden nu al in de algemene spaarpot van de gemeente verdwijnt, kan dat ook aan andere zaken worden besteed die de politieke partijen graag willen. Het wensenlijstje van de verschillende partijen is nog lang! Het mag niet zo zijn dat de zorg voor Amstelveners bij tegenvallers in de knel komt doordat geld dat bestemd is voor de zorg aan andere dingen besteed blijkt te zijn.” Hierom diende het CDA raadslid, samen met de andere partijen, een motie in om het geld dat voor de zorg bedoeld is, ook voor de zorg beschikbaar te houden. Deze is niet aangenomen.

 

Elke zorgverzekeraar moet in de loop van november de nieuwe premie bekend maken. Wil jij er als eerst bij zijn om voor het zorgverzekering vergelijken? Meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Ook staat op ZorgKiezer de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Laatste update op 22 april 2016 – 08:28 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344