Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Duizenden voorstellen voor bezuinigingen in de zorg

Laatste update op 9 oktober 2013 – 16:56 door Claire Langenhoff.

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft een oproep gedaan aan iedereen om mee te denken over welke behandelingen uit de zorgverzekering kunnen. Nu hebben bijna 4000 mensen een bezuinigingsvoorstel achter gelaten. 

Zwangerschap voor eigen rekening

Van deze 4000 ideeën gingen 800 meldingen over de basisverzekering. De meldingen kwamen niet alleen van burgers, ook beroepsorganisaties en andere partijen deden voorstellen. Veel suggesties gaan over zwangerschapszorg. Veel mensen gebruiken dit niet (meer) en willen hier niet aan meebetalen.  Een kind krijgen wordt ook gezien als een eigen keuze en daar moet dan ook zelf voor worden betaald.

Alternatieve geneeswijzen in het basispakket

Een groot aantal meldingen gaat over het toevoegen van alternatieve geneeswijzen aan de basisverzekering. Andere inzendingen gaan over een gezonde levensstijl. Mensen die een ziekte hebben door toedoen van een ongezonde levensstijl, zouden geen vergoeding moeten krijgen. Behandelingen zoals stoppen met roken zouden ook niet vergoed moeten worden vanuit de basisverzekering.

Minister Schippers gaat de voorstellen bundelen en deze voorleggen aan het College voor Zorgverzekeringen. Er wordt daarna bekeken of deze suggesties meegenomen kunnen worden in de verdere bezuinigingen in de zorg.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344