Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Lagere zorgpremie voor winstgevende verzekeraar

Laatste update op 30 september 2014 – 11:17 door .

De zorgpremie moet omlaag bij zorgverzekeraars die hoge winst boeken. Zo stelt Lea Bouwmeester, PvdA-Tweede Kamerlid. De Consumentenbond deed vorige week een overeenkomende uitspraak.

Premie

Inhoudsopgave

Transparantie

Bouwmeester belooft de verzekeraars complimenten en een grote bos bloemen als ze ui eigen initiatief voor 19 november hun premie verlagen. Als ze dit niet doen zal Bouwmeester een initiatiefwet aanstellen. Deze zegt dat zorgverzekeraars volledig transparant moeten zijn over wat er met hun winst gebeurt. Het is momenteel namelijk niet duidelijk waar de winst heen gaat wanneer deze uitstijgt boven de reserve die ze van de Nederlandsche Bank moeten behouden. Welk deel wordt gestopt in het bevorderen van betere zorg? Wat gaat wordt er geïnvesteerd in een lagere premie?

 

Met mate

Arno Rutte(VVD) lijkt het niet zinnig te vinden om in één keer een groot bedrag toe te kennen aan de verzekerden. “De premies moeten geleidelijk teruglopen, en niet in één klap. Er komen nieuwe Europese regels die hogere reserves eisen”, stelde de liberaal. “Bovendien komt er volgend jaar voor 3 miljard euro aan extra zorg, zoals langdurige zorg, in het basispakket terecht.”

 

Lea Bouwmeester streeft vooral naar helderheid voor burgers. PvdA pleit dat als verzekeraars meer buffer hebben dan juridisch nodig is, dat dit geld gedeeltelijk terug moet naar de premiebetaler. Wanneer medewerking uitgesloten blijft wil Bouwmeester een heffing aanstellen die de winsten verminderd.

 

Jouw zorgverzekeraar is verplicht om in de loop van november de nieuwe premie bekend te maken. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt? Meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344