Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Nijmegen benadeeld door verdeling zorgbudget

Laatste update op 5 januari 2017 – 01:22 door .

Per 1 januari wordt er een nieuwe verdeling toegepast van de rijksgelden en AWBZ-middelen voor de zorg- en begeleidingstaken. Deze taken worden overgeheveld naar de gemeenten, Nijmegen wordt hierbij stevig getroffen. Er wordt echter geen financiële strop verwacht zoals Arnhem maandag meldde. Dit blijkt uit bestuurlijke reacties vanuit het stadhuis.

zorgbudget

Wethouder Bert Frings van Zorg vertelt dat Nijmegen zeker 20% van het budget moet inleveren op het gebied van opvang voor mensen met een psychiatrische aandoening. Dit loopt al snel op tot miljoenen. Bij Apeldoorn en Arnhem gaat dit zelfs om 40% op dit gebied.

 

Frings over de verdeelregels

Frings zegt te vinden dat de verdeelregels die het rijk toepast niet werken. De beschikbare middelen voor het beschermd wonen voor GGZ-klanten worden namelijk verdeeld op basis van het aantal inwoners. “Maar zo werkt het dus niet. Er zijn gemeenten die nauwelijks iets doen aan beschermd wonen. Zo krijgt Bergen op Zoom plots een flinke zak met geld, maar die gemeente is nauwelijks actief op dit terrein. Sommige gemeenten vervullen juist nadrukkelijk een regiotaak.” Frings streeft ernaar dat het rijk deze regeling alsnog zal aanpassen.

Jouw zorgverzekeraar is verplicht om in de loop van november de nieuwe premie bekend te maken. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt? Meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344