Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Psychosomatische fysiotherapie: Wat is het en wordt het vergoed?

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie is een zijtak van reguliere fysiotherapie. Dit specialisme richt zich voornamelijk op klachten waarvan de oorzaak ligt bij spanning of stress. Denk bijvoorbeeld aan een muisarm. Ook zou er een klacht kunnen voorkomen waarbij de medische oorzaak onduidelijk is. Een psychosomatische fysiotherapeut zal daarom altijd kijken naar het verband tussen het lichaam, de geest en de leefomgevinPsychosomatische fysiotherapieg van de patiënt.

 

Waarbij helpt psychosomatische fysiotherapie?

Fysiotherapeuten binnen dit specialisme behandelen klachten die iets van doen hebben de (verkeerde) houding of beweging. Het gaat hier om chronische of te lang aanhoudende pijnen, klachten zonder medische verklaring, depressie of angststoornissen, of een burn-out. Dit zijn klachten die vooral voortkomen uit psychische overbelasting en zich uiten in spierpijn, vermoeidheid, hartkloppingen of duizelingen. Ook voor kinderen kan dit specialisme worden ingezet. Neem bijvoorbeeld huilbaby’s of kinderen die moeilijk stil kunnen zitten.

 

Hoe gaat de behandeling in z’n werk?

De psychosomatische fysiotherapeut richt zich op het evenwicht tussen spanning en ontspanning in het lichaam van de patiënt. Zowel lichamelijke mentale en sociale aspecten worden betrokken in de behandeling. Neem bijvoorbeeld de werk- en leefomstandigheden. Belangrijk is dat de patiënt buiten de behandelingen ook actief werkt aan positieve veranderingen.

 

Wordt psychosomatische fysiotherapie vergoed?

Fysiotherapie in het algemeen wordt als je ouder bent dan 18 slechts tot op een bepaalde hoogte vergoed vanuit de basisverzekering. Zo ook psychosomatische fysiotherapie. Je kan jezelf aanvullend verzekeren voor fysiotherapie middels een aanvullende verzekering. Twijfel je eraan of dit voor jou de moeite is of niet? Lees er meer over in onze blog over aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie.

 

Zorgverzekeraars moeten in de loop van november de nieuwe premie bekend te maken. Wil jij de eerste zijn die weet wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt? Meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Laatste update op 27 september 2016 – 01:43 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344