Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Werelddekking verdwijnt uit de basisverzekering

Vanaf 1 januari 2017 gaat de dekking van zorgkosten gemaakt buiten Europa verdwijnen uit de basisverzekering. Dat betekent dat je geen vergoeding meer krijgt als je in een land buiten Europa verblijft en daar medische zorg nodig hebt. Het voorstel werd eerder gedaan door de minister van Volksgezondheid, Edith Schippers en is nu ook geaccepteerd door de ministerraad. Door het schrappen van de werelddekking uit het basispakket, moet 60 miljoen euro worden bespaard.

werelddekking zorgverzekering

Waarom verdwijnt de werelddekking?

Al jaren is het zo geregeld dat je vanuit de basisverzekering een vergoeding kan krijgen voor zorgkosten gemaakt in het buitenland. Het kabinet vindt echter dat kosten die gemaakt worden buiten Europa niet door ons sociale zorgstelsel betaald moeten worden. Als je ervoor kiest om buiten Europa te reizen, kan je hier zelf een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering voor afsluiten. Zorg binnen Europa blijft wel vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzondering op deze wijziging geldt voor mensen die voor hun werkgever in het buitenland werken of mensen die voor hun beroepsuitoefening buiten Europa verblijven. Een andere uitzondering is zorg die wel vergoed wordt door de Nederlandse zorgverzekering, maar alleen buiten Europa te verkrijgen is. Met het verdwijnen van de werelddekking is 60 miljoen euro gemoeid. Dit kan dus flink besparen op de stijgende zorgkosten in ons land.

Aanvullend verzekeren of een reisverzekering afsluiten?

Het verdwijnen van de werelddekking uit de basisverzekering zorgt ervoor dat er extra nagedacht moet worden over de aanvullende zorgverzekering. Ga je vaak naar het buitenland of slechts af en toe op vakantie? De basisverzekering vergoed sowieso alleen maar bedragen aan de hand van de tarieven die in Nederland gelden. Maak jij zorgkosten die hoger zijn dan het Nederlandse tarief, dan zal je het verschil moeten bijbetalen. Met een aanvullende zorgverzekering kan je een vergoeding krijgen voor de zorgkosten die door de basisverzekering niet worden gedekt.Hier zitten wel beperkingen op, zo wordt bij een wintersportvakantie de gipsvlucht niet vergoed door de zorgverzekering. Hier kan dan een losse reisverzekering voor worden afgesloten. Wil je hulp bij kiezen van je zorgverzekering voor het nieuwe jaar, neem contact op met het serviceteam van ZorgKiezer.nl.

Laatste update op 29 december 2022 – 17:08 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344