Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

DSW verhoogt de zorgpremie met 6 euro

Hoge zorgpremie

Het is ondertussen een ware traditie: op de 4e dinsdag van september – een week na Prinsjesdag – maakt DSW de premie bekend. Hiermee bijt de verzekeraar ieder jaar weer de spits af. Zo ook vandaag. DSW verhoogt de premie aankomend jaar met 6 euro. 

Het is een fikse premiestijging die velen niet aan zagen komen én die de lijn der verwachting doorbreekt. De afgelopen jaren bleef de verzekeraar altijd een paar euro onder de nominale rekenpremie zitten. In 2020 wordt dit gat gedicht en is het verschil slechts nog een paar cent. Waar het kabinet een premiestijging van 3 euro had berekend, stijgt de premie van DSW maar liefst met 6 euro. Hierdoor ligt de premie van de verzekeraar (118 euro) nu bijna even hoog als de rekenpremie. (118,42 euro).

Een flinke verandering dus. DSW-directeur Aad de Groot ligt de keuze toe: “[De premiestijging] Heeft eigenlijk twee belangrijke redenen. De eerste reden is dat wij verwachten dat de zorgkosten aankomend jaar fors gaan stijgen. De tweede reden is dat wij minder uit onze reserves halen voor het komend jaar dan vorig jaar.”

Stijgende zorgkosten

Stijgende zorgkosten en minder reserves, maar wat houdt het precies in? De Groot vertelt: “De stijging van de zorgkosten bestaat uit twee delen. We verwachten dat de lonen en de prijzen binnen de zorg aankomend jaar aanzienlijk zullen stijgen. We zien dat de mensen in de zorg een loonsverhoging moeten hebben omdat er een arbeidsmarktprobleem is, daarom verwachten wij dat de CAO-stijging fors zal zijn.”

Dan is er nog de verwachte stijging in de zorgkosten zelf. De Groot: “Het tweede deel van stijging wordt veroorzaakt door de kosten voor dure geneesmiddelen. We zien dat die geneesmiddelen echt meerwaarde hebben en dat er dus steeds meer gebruikt worden van die geneesmiddelen. Daar verwachten we dan ook een forse kostenstijging.”

Beperkte reserves DSW

Daarnaast geeft de verzekeraar aan dat er dit jaar minder ruimte is om ‘terug te geven’ vanuit de reserves. “Dat betekent dus dat daar die 3 euro extra premiestijging zit.

Dit komt ook doordat we vorig jaar veel meer teruggegeven hebben vanuit de reserves dan de andere zorgverzekeraars. Onze inschatting is wel dat andere zorgverzekeraars een wat minder hoge stijging zullen hebben dan wij.”

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste premie nieuws? Schrijf je dan nu in voor het PremieAlert!

Laatste update op 13 mei 2020 – 09:46 door Emma-Jane Tolenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344