Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Peter Ruys van ZorgKiezer.nl in BNR Nieuwsradio over de premieverschillen

Laatste update op 29 december 2022 – 15:42 door Fabian Clemens.

Peter Ruys van ZorgKiezer.nl was op 22 november te gast bij BNR Nieuwsradio. Hier werden onder andere de forse verschillen tussen de zorgpremies besproken. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste zorgpremie bedraagt maar liefst € 350 op jaarbasis. Je kunt hier het fragment terug luisteren.

Afbeeldingsresultaat voor bnr nieuwsradio

Grote verschillen tussen premies

De premie van de goedkoopste zorgverzekering bedraagt € 1.104, – op jaarbasis en de premie voor de duurste zorgverzekering bedraagt € 1.463,- op jaarbasis. Dit is een verschil van maar liefst € 350,-. Peter legt uit dat de premies stijgen door de steeds duurder wordende zorgkosten. Zorgverzekeraars kunnen deze stijging voor een gedeelte financieren vanuit opgebouwde reserves die voortkomen uit de winst. De ene zorgverzekeraar heeft meer winst gemaakt dan de andere en kan daardoor de premie lager houden.

Aanvullende verzekering

De belangrijkste zaken worden vergoed vanuit de basisverzekering. Denk hierbij aan je bezoek aan de huisarts of je medicijnen. Bij het kiezen van een zorgverzekering moet je vooral nadenken over de vergoeding vanuit een aanvullend pakket. Heb je bijvoorbeeld fysiotherapie nodig? Ga je enkel voor een controle naar de tandarts of moet je ook wel eens een gaatje laten vullen?

Natura- en restitutiepolis

Bij de basisverzekering kun je kiezen uit een natura- en restitutiepolis. Bij de restitutiepolis heb je volledige keuzevrijheid en krijg je de zorgkosten bij zowel gecontracteerde als bij niet gecontracteerde zorgverleners vergoed.
Bij een naturapolis krijg je de zorgkosten volledig vergoed wanneer je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Kies je voor een niet gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je slechts een deel van je zorgkosten vergoed.
Dit jaar komt er nog een nieuwe polis bij, namelijk de combinatiepolis.
Een restitutiepolis hoeft niet altijd duurder te zijn dan een naturapolis. Het is dus belangrijk om de zorgverzekeringen te vergelijken op basis van jouw zorgwensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344