Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Verschil duurste en goedkoopste zorgverzekering 2023

De laatste jaren groeit de kritiek op goedkope merken. Ook wel tweelingpolissen genoemd, omdat ze vrijwel identiek zijn aan de ‘normale’ basisverzekering van een verzekeraar. Vooral mensen die prijsbewust en gezond zijn hebben zo’n goedkope zorgverzekering. Het gaat om miljoenen Nederlanders. Tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering zit ieder jaar dan ook een groot verschil. Toch zijn deze verschillen dit jaar kleiner dan normaal…

Zoals Peter Ruys van ZorgKiezer dit in het Algemeen Dagblad aangaf:

‘Op zich is het een goede ontwikkeling dat gezonde mensen iets meer gaan betalen voor hun zorgverzekering in het kader van solidariteit.’

En hij voegde eraan toe:

‘Er is ook een hele grote groep Nederlanders die noodgedwongen de goedkope polis neemt en die zich met de toch al snel stijgende prijzen nu ook nog eens geconfronteerd ziet met deze forse verhoging.’

Welke prijsverschillen zijn er precies te zien en is het de moeite waard om over te stappen? 

Prijsverschillen bij basisverzekering

De goedkoopste basiszorgverzekering is de naturapolis Gewoon van ZEKUR voor 2023. 

Met het minimale eigen risico van € 385 betaal je bij deze basisverzekering een zorgpremie van € 122,95 per maand. De duurste zorgverzekering 2023 is de restitutiepolis Eigen Keuze van a.s.r. en komt uit op een zorgpremie van € 156,50 per maand bij een eigen risico van € 385. Een verschil van € 33,55 per maand. Dit komt per jaar neer op € 402,60. Bij het hoogste eigen risico van € 885 is het verschil iets kleiner met € 28,55 en € 342,60 op jaarbasis.

Kijk je niet naar verschillen in het eigen risico?

Dan loopt het prijsverschil zelfs op tot € 642,60.

Aanzienlijke bedragen die het zeker in deze tijd de moeite waard maken om te vergelijken. Vergeet dus niet om vanaf 14 november een prijsvergelijking te maken via ZorgKiezer en tot honderden euro’s te besparen.

Kijk er bij een prijsvergelijking goed naar welke zorgpolis je nodig hebt. Naast een betaalbare zorgpolis is het immers vooral belangrijk dat je een basisverzekering hebt die bij je past. Kies voor een naturapolis (beperkte keuze), combinatiepolis (ruime keuze) of restitutiepolis (vrije keuze). Daarnaast kun je schuiven met het vrijwillig eigen risico. Bij een hoger eigen risico gaat jouw zorgpremie flink omlaag.

Niet alleen prijs meenemen in het overwegen van zorgverzekeraars

Hoewel we in een moeilijke tijd zitten waarin veel mensen willen besparen, is dit niet altijd het beste om te doen. Zo kan het goedkoper zijn om in 2023 wel een aanvullende verzekering te nemen voor bijvoorbeeld fysiotherapie. Als je dit namelijk niet afsluit en in 2023 wel naar de fysiotherapeut gaat, ben je vaak veel duurder uit.

Daarnaast bieden zorgverzekeraars veel extra´s aan om in overweging te nemen. Denk bijvoorbeeld aan korting op de sportschool of een gratis tandongevallenverzekering. Vind jij duurzaamheid een belangrijk thema? Ook hier zitten grote verschillen tussen hoe belangrijk zorgverzekeraars dit onderwerp vinden en wat zij doen om bij te dragen aan een betere wereld. Hier hebben wij bij ZorgKiezer een duurzaamheidsscore voor.

Zorgverzekering vergelijken via ZorgKiezer

Wil jij naast deze grote prijsverschillen ook de kleinere verschillen tussen zorgverzekeraars zien en een eigen vergelijk maken? Op onze zorgverzekering vergelijken pagina vergelijk je op jouw persoonlijke zorgbehoefte, duurzaamheid en de beoordeling van verzekerden. Via ZorgKiezer is het vrij eenvoudig om  te vergelijken tussen de verschillende basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Zo kom je snel tot de juiste beste prijs-kwaliteitverhouding.

Bronnen:
ZORGWEB
Algemeen Dagblad

Laatste update op 17 november 2022 – 16:24 door Fabian Clemens.

Reactie op “Verschil duurste en goedkoopste zorgverzekering 2023

  1. In de vergelijkingen wordt uitgegaan van natura polissen. Het is volgens mij onmogelijk om restitutiepolissen met elkaar te vergelijken. In elk geval is het heel onduidelijk hoe je dat zou kunnen doen. Terwijl ik wel een polis wil die ook niet gecontracteerde zorgverleners voor 100 % vergoed. Dus de ‘zorgkiezers’ zijn voor mij niet te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344