Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering 2013: 4 tips voor ZZP’ers

Als zelfstandige zonder personeel (ZZP) heb je vaak andere behoeften voor de zorgverzekering. Je bent als zelfstandige verantwoordelijk voor het hele bedrijf, als je dan ziek wordt wil je er zo snel mogelijk weer bovenop zijn. Een goede zorgverzekering is hierbij belangrijk. Waar moet je als ZZP’er op letten bij het kiezen van een zorgverzekering?

1. ZZP Korting op je zorgverzekering

Als ZZP’er kom je bij veel zorgverzekeraars in aanmerking voor collectieve korting. Puur om het feit dat je een ZZP’er bent, maak hier dus gebruik van. De korting is gemiddeld 10 procent op de zorgverzekering. De korting op de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekering verschilt per zorgverzekeraar. Zo krijg je bij ZorgKiezer.nl ZZP’er korting bij bijvoorbeeld Menzis en ONVZ.

2. Zorgverzekering vergelijken

Ook voor een ZZP’er is het belangrijk om de zorgverzekering te vergelijken. De basisverzekering is voor iedereen gelijk, maar aanvullende zorgverzekeringen zijn afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Je kan de zorgverzekering vergelijken op bijvoorbeeld fysiotherapie, tandarts of geneesmiddelen. Op ZorgKiezer.nl kan je aangeven dat je ZZP’er bent. Je krijgt dan meteen alle zorgverzekeraars te zien die het beste bij jou passen en die korting voor ZZP’ers bieden.

3. Je wordt ZZP’er, tussentijds overstappen

Als je uit loondienst komt en je gaat voor jezelf beginnen, kan je de huidige zorgverzekering aanhouden. Als het een collectieve zorgverzekering is via de oude werkgever, dan komt deze wel te vervallen. Veel zorgverzekeraars laten startende ZZP’ers tussentijds overstappen. Je kan dan midden in het jaar overstappen naar een zorgverzekering die beter bij je past omdat je ZZP’er bent geworden.

4. Verzeker je gezin mee!

Als één iemand in het gezin ZZP’er is kan deze profiteren van speciale korting voor zelfstandige ondernemers. Je kan dan ook je partner en eventuele kinderen mee verzekeren. Zo kunnen ook zij profiteren van de korting. Binnenkort worden de nieuwe premies bekend gemaakt. Je kan dan de huidige zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders. De zorgverzekering opzeggen en overstappen is makkelijk en snel gedaan via ZorgKiezer.nl.

Laatste update op 24 oktober 2012 – 12:04 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344