Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

De budgetpolis, een slimme keus voor jou?

Je kunt nog tot en met 31 december 2016 overstappen van zorgverzekeraar. Als je het aanbod van zorgverzekeringen in 2017  gaat vergelijken kom je ook de budgetpolis tegen. De premies van een budgetverzekering zijn lager dan die van de natura- en restitutiepolis, maar wat houdt de budgetpolis precies in en is deze polis  voor jou geschikt?

White and Black Desk Calculator on White Graphing Paper

Wat is een budgetpolis?

De vergoedingen vanuit de basisverzekering zijn wettelijk vastgelegd, maar toch verschillen de basisverzekeringen in premie. Dit heeft onder andere te maken met je keuzevrijheid.
Zorgverzekeraars maken jaarlijks afspraken met zorgverleners over de behandelingen en de prijzen. Met een aantal zorgaanbieders worden contracten opgesteld.
Als je kiest voor een naturapolis krijg je bij gecontracteerde zorgverleners je zorgkosten volledig vergoed. Kies je voor een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan krijg je slechts een deel van je zorgkosten vergoed. Dit geldt ook voor de budgetpolis, alleen zijn er dan minder contracten met zorgverleners. Dit betekent dat je beperkter bent in je keuzevrijheid van zorgverlener.
Ga je naar een gecontracteerde zorgverlener, dan hoef je geen rekeningen voor te schieten.
Bij een budgetpolis regel je vaak al je zorgzaken online. Dit betekent dat alles digitaal gaat en je geen post meer ontvangt van je zorgverzekeraar. In sommige gevallen kun  je jouw herhaalrecepten alleen bij een internetapotheek bestellen.

Past de budgetpolis bij mij?

Ben je aan het overwegen om een budgetpolis af te sluiten? Neem dan de volgende zaken mee in je overweging:

  • Hoeveel zorg heb ik nodig?
  • Heeft mijn zorgverlener een contract met de zorgverzekeraar?
  • Wil ik al mijn zorgzaken online regelen?

Met onze ZorgVergelijker vergelijk je eenvoudig zorgverzekeringen op basis van jouw zorgwensen. Daarnaast kun je per zorgverzekeraar kijken met welke zorgverleners zij een contract hebben.

Welke budgetpolissen zijn er in 2017?

In 2017 zijn er vier zorgverzekeraars die een budgetpolis aanbieden:

  • Univé ZEKUR – Gewoon ZEKUR Polis
  • Univé Zorg Select
  • ZieZo Selectief Zilveren Kruis
  • Zilveren Kruis Basis Budget

Wil je toch liever een natura- of restitutieverzekering? Vergelijk dan alle basisverzekeringen met de bijbehorende premies.

Zorgverzekering 2017

Heb je vragen over de zorgverzekering 2017 of wil je graag hulp bij het overstappen? Ons team van zorgcoaches is bereikbaar op het telefoonnummer 020 261 16 00.

Laatste update op 4 januari 2023 – 11:56 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344