Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Eindsprint zorgverzekeringen begonnen

Laatste update op 4 januari 2023 – 11:57 door Fabian Clemens.

Met nog 48 uur te gaan is de inmiddels traditionele eindsprint op zorgverzekeringen ingezet. Bij de zorgverzekeraars en vergelijkers is het erg druk. Mensen zijn dit jaar erg bewust met hun zorgverzekering bezig vanwege de forse premiestijging van ruim 200 euro per gezin komend jaar. Er valt ook meer te kiezen want de onderlinge verschillen zijn groter geworden. De goedkoopste verzekeringen van de grootste twee verzekeraars VGZ en Zilveren Kruis zijn tot 10 euro per maand goedkoper dan die van CZ en Menzis.

Zorgverzekering 2016 zorgpremie

ZorgKiezer.nl had afgelopen dagen ruim 25% meer vergelijkers en overstappers dan vorig jaar. Of het totaal aantal overstappers hoger wordt dan vorig jaar toen ruim een miljoen mensen overstapten is nog “too early to call”.

Veel mensen hebben tot deze week gewacht vanwege de late start van de kerstvakantie. Vandaag wordt de drukste dag verwacht. De verzekeraars zijn morgen, zaterdag, ook extra open om laat beslissers te helpen. Zo blijkt uit een rondgang langs zorgverzekeraars en uit cijfers van de onafhankelijke vergelijker ZorgKiezer.nl.

Peter Ruys van ZorgKiezer.nl: “Mensen wachten elk jaar langer, nu echt tot het allerlaatst om hun zorgverzekering te regelen. Ze zijn zich rot geschrokken van de premiestijging van ruim 200 euro per gezin. Daarom zijn ze heel bewust bezig met hun zorgverzekering en kijken naar mogelijkheden om te besparen. Dat kan want er zijn grote verschillen tussen de verzekeraars. Of het totaal aantal overstappers hoger wordt dan vorig jaar toen ruim een miljoen mensen overstapten is nog “too early to call.”

Grotere premieverschillen onderling

Er valt dit jaar echt wat te kiezen: de verschillen tussen de zorgverzekeraars onderling zijn groter. De goedkoopste verzekeringen van VGZ (Zekur: 92 euro) en Zilveren Kruis (ZieZo: 93,95 euro) zijn tot 10 euro per maand goedkoper dan die van CZ (CZ Direct: 102,35 euro) en Menzis (AnderZorg: 102 euro).

Zo verhoogde de ene verzekeraar zijn basispremie op de meest gekozen natura zorgverzekering met 5 euro per maand waar de andere met 12 euro omhoog moest. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste verzekering is opgelopen tot 360 per jaar.

Meer budgetpolissen minder keuzevrijheid

De overstaptrend van dit jaar is gericht op het besparen om de premiestijging van gemiddeld 8% beperkt te houden. Opvallend veel (33%, was 15%) overstappers kiezen er bij ZorgKiezer.nl voor om een budgetpolis te nemen. Dat betekent minder keuzevrijheid van ziekenhuis of arts in ruil voor een lagere premie. Dat is ook wel verklaarbaar: een budgetpolis is minder eng geworden dan in voorgaande jaren. Dat komt omdat je inmiddels bij veel meer ziekenhuizen terecht kan en de premie al snel meer dan 10 euro per maand goedkoper is.

Alleen basisverzekering
Meer overstappers (30%, was 22%)) kiezen er dit jaar voor om alleen een basisverzekering te nemen. Ook kan je premie besparen door te schappen in de aanvullende dekking of door het verhogen van het vrijwillig eigen risico.

Overstapwinkel

ZorgKiezer heeft dit jaar net als voorgaande jaren een overstapwinkel geopend in Amsterdam in de Kalverstaat waar mensen met vragen terecht kunnen.

Overstappen kan nog!

Mensen kunnen nog tot en met 31 december hun zorgverzekering opzeggen. Ze hebben dan tot 1 februari de tijd om een andere verzekeraar te kiezen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344