Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Tips voor het kiezen van een zorgverzekering

Laatste update op 4 januari 2023 – 11:59 door Fabian Clemens.

Het is bijna zover! Uiterlijk 19 november moeten de zorgverzekeraars hun pakketten en premies bekend hebben gemaakt. Tot die tijd kun jij je alvast voorbereiden. Wij hebben een aantal tips voor je opgesteld. Hierdoor kan jij de juiste zorgverzekering kiezen en overstappen!

Grey Felt Journal TO DO LIST on a white desk

Tip 1: Wat heb je nodig aan zorg?

Welke zorg denk jij in 2017 nodig te hebben? Hiervoor kun je kijken naar de zorg die jij het afgelopen jaar hebt gebruikt. Ben je bereid om deze kosten zelf te betalen of heb je hier een vergoeding voor nodig uit de zorgverzekering? Ga jij bijvoorbeeld al jaren naar de tandarts voor alleen een controle. Dan kan het voordeliger zijn om geen tandartsverzekering te nemen en die controle zelf te betalen. De prijs voor een controle bij de tandarts is ongeveer 20 euro. Ga voor het einde van het jaar nog langs de tandarts. Dan weet je zeker of er wel of geen behandeling zit aan te komen.

Tip 2: Soorten zorgverzekeringen

Hoe belangrijk vind jij het om je eigen zorgverleners te kiezen? Er zijn meerdere soorten verzekeringen die jouw keuze kunnen beperken of uitbreiden.

Er zijn drie verschillende verzekeringen:

  • De budgetpolis: Bij deze polis heb je een vrij beperkte keuze aan zorgverleners. Het is een goedkope basisverzekering waarbij je vaker zelf zaken online moet regelen.
  • De naturapolis: Bij een naturapolis heb je minder keuzevrijheid dan bij de restitutiepolis, omdat je alleen een vergoeding krijgt als jouw zorgverlener is gecontracteerd bij jouw zorgverzekeraar. Vaak is het zo dat als de zorgverlener geen afspraken heeft gemaakt met de zorgverzekeraar, je het bedrag maar voor een deel vergoed krijgt.
  • De restitutiepolis: Bij een restitutiepolis heb je zelf de vrijheid om een zorgverlener te kiezen. Vaak is de zorgpremie van dit soort zorgverzekering hoger door de keuzevrijheid.

Tip 3: Verplicht eigen risico verhogen

Het verplicht eigen risico kun je verhogen en daarmee kun je een korting generen tot wel 200 euro op jaarbasis in 2016. Zodra je dit verhoogd, wordt er gesproken over een vrijwillig eigen risico naast het verplicht eigen risico.
Let op: Als je hiervoor kiest en je maakt gebruik van zorg uit de basisverzekering, dan moet je eerst een hoger bedrag zelf betalen.

Tip 4: Betaal je jaarpremie in één keer

Wist je dat er ook een mogelijkheid bestaat om je zorgpremie over het hele jaar in één keer te betalen. Sommigen zorgverzekeraars geven een korting tot 3 procent als je jouw jaarpremie in één keer betaalt.

Tip 5: Korting op je zorgverzekering

Via een collectief is het mogelijk om een korting te krijgen op je zorgverzekering in 2017. Vaak wordt dit aangeboden door werkgevers, vakbonden of gemeenten. Besluit je daarvoor te kiezen, let dan goed op de inhoud van het pakket. Vaak zit er zorg in het pakket die je helemaal niet gebruikt, maar waar je wel voor betaald.
Als student of ZZP’er heb je vaak recht op een korting op je zorgverzekering. Val je buiten deze groepen, waardoor je geen korting ontvangt, dan kan je altijd gebruik maken van de korting via Zorgkiezer.nl. Je maakt automatisch gebruik van de korting als je via ZorgKiezer.nl een zorgverzekering aanvraagt.

Tip 6: Vergelijk altijd je zorgverzekering

Heb je het nieuwe polisblad van je zorgverzekeraar ontvangen, vergelijk die dan altijd met andere aanbieders. De mogelijkheid bestaat dat een andere zorgverzekeraar vrijwel hetzelfde pakket aanbiedt met een lagere zorgpremie. Jouw zorgwensen kunnen ook anders zijn dan toen je jouw huidige pakket afsloot. Door te vergelijken kom jij erachter of je kunt besparen! Kom je er zelf niet helemaal uit of wil je hulp bij het overstappen van zorgverzekering? Bel ons dan op 020 261 1600. Wij helpen je graag!

Nog een extra tip!

Schrijf je in voor onze Zorg Alert zodat jij als eerste op de hoogte bent van de wijzigingen voor 2017!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344