Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Welke zorgverzekering past het best bij mij?

Laatste update op 19 december 2016 – 12:31 door .

Het einde van 2016 nadert en je kunt weer overstappen van zorgverzekering. Inmiddels weet je dat de premie in 2017 fors stijgt.  Je wilt daarom zorgverzekeringen met elkaar gaan vergelijken, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Wij helpen je graag op weg bij het kiezen van een geschikte zorgverzekering!

White Black Laptop Computer

Overal kom je ze tegen, op straat, in de media, in het nieuws, maar wie is nu echt de beste zorgverzekeraar? Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Jij hebt bijvoorbeeld niet dezelfde zorgbehoeften als je buurman. Het is daarom belangrijk om de verschillende zorgverzekeraars te vergelijken op basis van jouw zorgbehoeften. Wij helpen je hierbij graag op weg met een stappenplan.

1. Wat zijn mijn zorgwensen?

Het is belangrijk dat je vooraf duidelijk hebt welke zorg je in het nieuwe jaar nodig denkt te hebben. Je kunt dit natuurlijk nog niet precies weten, maar een aantal zaken kun je wel voorspellen. Gebruik je bijvoorbeeld medicijnen? Moet je vaak naar de tandarts? Of ben je een topsporter en maak je vaak gebruik van fysiotherapie? Zet deze zorgbehoeften voor jezelf op een rijtje.

2. Welk type basisverzekering heb ik nodig?

Elke basisverzekering dekt dezelfde zorg. Er zijn echter verschillende soorten basisverzekeringen. Er zijn drie soorten basisverzekeringen;

  • De budgetpolis;
  • De naturapolis;
  • De restitutiepolis.

Het soort polis heeft te maken met je keuzevrijheid.  Zorgverzekeraars hebben contracten met zorgverleners. Je krijgt de zorgkosten die je bij een gecontracteerde zorgverlener maakt zowel bij een budget-, natura- en restitutiepolis volledig vergoed. Bij een restitutiepolis krijg je jouw zorgkosten bij niet gecontracteerde zorgverleners ook volledig vergoed. Bij een budget- en naturapolis vergoedt de zorgverzekeraar slechts een gedeelte van je zorgkosten als je naar een  niet-gecontracteerde zorgverlener gaat.
Kies je voor de goedkopere budget- of naturaverzekering, bekijk dan vooraf of het ziekenhuis van jouw keuze en andere zorgverleners waar je vaker komt, een contract hebben met de zorgverzekeraar.

3. Wil ik mijn eigen risico verhogen?

Iedereen heeft een verplicht eigen risico van € 385,-. Dit betekent dat je voor de zorg uit het basispakket eerst een bedrag van € 385,- zelf moet betalen. Let op: er zijn uitzonderingen waarbij je geen eigen risico hoeft te betalen, zoals een bezoek aan de huisarts. Maak je weinig tot geen gebruik van de zorg uit het basispakket? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om je eigen risico te verhogen. Dit wordt ook wel het vrijwillig eigen risico genoemd. Je kunt het eigen risico verhogen tot een maximaal bedrag van € 885,-. Een hoger eigen risico leidt tot een lagere premie voor je basisverzekering. Heb je het eigen risico verhoogd en maak je gebruik van zorg uit het basispakket? Dan moet je eerst zelf een hoger bedrag te betalen.

4. Heb ik een aanvullende verzekering nodig?

Je hebt je zorgwensen al op een rijtje gezet. Zitten er behoeftes bij die niet vergoed worden vanuit de basisverzekering? Je zou dan voor deze zorgwensen een aanvullend pakket kunnen afsluiten. Bekijk vooraf hoeveel jij van deze zorg denkt nodig te hebben en maak hier een berekening van. Een aanvullende verzekering is namelijk niet altijd voordeliger. Ga jij bijvoorbeeld enkel naar de tandarts voor controle? Dan is het wellicht goedkoper om deze controles zelf te betalen.
Bekijk de polisvoorwaarden van het pakket goed. In sommige gevallen vergoedt de zorgverzekeraar slechts een deel van de zorgkosten.

5. Welke zorgverzekering voldoet aan mijn wensen?

Je hebt je zorgwensen in kaart gebracht en weet wat jouw zorgbehoeftes zijn. Je kunt op basis van je zorgwensen de zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Kijk hierbij  zowel naar de premie als naar de polisvoorwaarden. Je kunt met behulp van onze ZorgVergelijker eenvoudig alle zorgverzekeraars met elkaar vergelijken.

Zorgverzekering 2017

Je kunt tot en met 31 december 2016 overstappen van zorgverzekeraar. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het kiezen van een geschikte zorgverzekering. Heb je nog een vraag of wil je hulp bij het overstappen? Onze overstapcoaches helpen je graag en zijn telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer 020 261 16 00.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344