Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Kun jij tussentijds overstappen van zorgverzekering?

De wijzigingen voor de zorg en zorgverzekeringen worden ieder jaar op Prinsjesdag bekend gemaakt. Half november maken de zorgverzekeraars hun premies bekend. Nadat dit bekend is gemaakt kan het overstapseizoen beginnen. Kan je ook tussentijds overstappen van zorgverzekering?

Overstappen

Het overstapseizoen vindt maar één keer per jaar plaats. Dit is aan het eind van het jaar.

Je kunt jouw huidige zorgverzekering opzeggen voor 31 december. Je kunt dan nog een nieuwe zorgverzekering kiezen tot 31 januari.

Tussentijds overstappen

Er is een aantal uitzonderingen waarbij je wel tussentijds kan overstappen van zorgverzekering.

Je wordt dit jaar 18

Als je door het jaar heen 18 jaar wordt kan je wisselen van zorgverzekeraar. Vanaf dat moment bent je wettelijk verplicht om premie voor je zorgverzekering te betalen. Op z’n minst moet er een basisverzekering afgesloten worden, hiernaast kun je ook nog voor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Soms blijven jouw ouders de zorgpremie betalen. Is dit niet het geval dan kan je hier alle zorgverzekeringen vergelijken.

Je bent onlangs in Nederland komen wonen

Ben je kort geleden in Nederland komen wonen en werken? Dan heb je een Nederlandse zorgverzekering nodig. Je hebt vier maanden de tijd, nadat je bent ingeschreven bij de gemeente, om een zorgverzekering aan te vragen. Al raden wij aan dit zo snel als mogelijk te doen. Hiermee zorg je ervoor dat je niet in één keer de zorgpremie van, bijvoorbeeld, alle vier de maanden hoeft te betalen.

Je gaat scheiden

Mensen die getrouwd zijn staan vaak samen op één polis. Als je gaat scheiden kan je de polis splitsen. Normaal gesproken blijft de verzekeringnemer bij de huidige maatschappij verzekerd en stapt de partner over naar een andere zorgverzekeraar.

Andere reden?

Hierboven zijn de drie meest voorkomende uitzonderingen voor tussentijds overstappen genoemd. Je kunt onze website bezoeken voor de resterende niet veel voorkomende redenen.

Vergelijk hier de zorgverzekeringen

 

Laatste update op 25 oktober 2021 – 16:07 door Daan.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344