Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Nieuwe wijzigingen voor zorgverzekering 2019 bekend

Laatste update op 2 juli 2018 – 13:51 door .

Eerder dit jaar zijn er al een aantal wijzigingen voor de zorgverzekering 2019 gepubliceerd. Zo blijft het eigen risico het komend jaar hetzelfde en is er een uitbreiding van geneesmiddelen gepubliceerd. Nu zijn er weer een aantal wijzigingen bekend geworden voor de zorgverzekering van 2019.

zorgverzekering 2019

Er zijn een aantal veranderingen voor de zorgverzekering van het aankomende jaar. Hieronder hebben wij ze allemaal op een rijtje gezet.

Aanpassing van maximale bijbetaling medicijnen

Bij een bepaald aantal medicijnen moet je een eigen bijdrage betalen. Dit bedrag staat los van het eigen risico van 385 euro dat jij altijd zelf moet betalen als je zorg nodig hebt vanuit de basisverzekering. De kosten voor sommige medicijnen kunnen best oplopen. voor de zorgverzekering 2019 geldt dat de eigen bijdrage niet meer dan 250 euro zal zijn voor medicijnen.

Paracetamol wordt niet meer vergoed

Paracetamol zal vanaf volgend jaar niet meer onder de vergoedingen van het basispakket vallen. Het Zorginstituut heeft dit geadviseerd, omdat de kosten per patiënt ongeveer één euro per week zijn. In principe worden alle middelen die door een arts voorgeschreven kunnen worden, die ook los bij drogist of supermarkt te verkrijgen zijn, niet meer vergoed. Deze regel geldt daarom ook voor o.a. vitaminen, mineralen en voedingssupplementen.

Zittend ziekenvervoer aangepast

Maak je gebruik van zittend ziekenvervoer om naar consulten of controles te gaan?  Dan is het vanaf 1 januari mogelijk om kosten sneller te declareren bij de zorgverzekeraar. De regeling voor zittend ziekenvervoer wordt aankomend jaar verruimd. Dit moet wel van toepassing zijn op de behandeling.

Oefentherapie bij COPD

Patiënten hoeven niet meer de eerste 21 behandelingen bij oefentherapie COPD eerst zelf te betalen voor er recht is op een vergoeding. Vanaf volgend jaar wordt de eerste behandeling al meteen gedekt door de zorgverzekeraar. Er komt wel een maximum op het aantal vergoede behandelingen voor de zorgverzekering 2019.

Hulp nodig?

De definitieve wijzigingen, voor het volgende jaar, worden bekend gemaakt op Prinsjesdag. Wil je meer informatie over jouw zorgverzekering in 2018 of heb je vragen over de zorgverzekering in 2019? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van zorg. Ook kan je even contact opnemen met één van onze zorgcoaches op 020 2611 600.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344