Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Dag kerstkilo’s! Zo ga je gezond het nieuwe jaar in

Kerstkransje hier, wijntje daar. In december eet en drink je al snel meer dan normaal. Maar kerstkilo’s kwijtraken hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze 6 tips ga je gezond het nieuwe jaar in.

Ter geruststelling: kerstkilo’s bestaan eigenlijk niet. Je moet zo’n 3500 meer calorieën eten om ongeveer een halve kilo aan te komen. Omdat we over het algemeen in de drukke maand december minder aan sporten toekomen, en de hele maand meer eten – van pepernoten naar kerststol naar oliebollen – kan het zijn dat je broek na de feestdagen inderdaad iets strakker zit.

1. Kerstkilo’s uit het zicht

Hoe vol staat jouw koelkast nog met kliekjes? Eet de ongezonde restjes niet zelf op. Geef het restant kerststol weg, zet die kerstkransjes op je werk, geef nog een after-kerstfeestje, deel het uit op straat. Op deze manier is er minder verleiding om die restanten caloriebommen alsnog op te eten.

2. Doe gezonde boodschappen

Detoxen met die hap! Ga na de kerstdagen naar de supermarkt en koop groente en fruit. Pak de blender of slowjuicer erbij en blenden maar. Als je geen ongezonde snacks in huis hebt, is de kans kleiner dat je ongezond eet. Zo raak je de kerstkilo’s snel weer kwijt.

3. Drink water

Heb je nog wijn over van de feestdagen? Trek ‘m even vacuum en laat het staan tot Oudjaarsavond. Drink water of thee (zonder suiker) tegen de dorst. Het is belangrijk om de vochtbalans op pijl te houden. Voldoende water drinken stilt vaak ook het hongergevoel. Op deze manier verwijder je afvalstoffen uit je lijf en geef je je stofwisseling een boost.

4. Kerstkilo’s te lijf: Beweeg en sport!

Kersttrui uit, wandelschoenen aan. Hop, naar buiten. Of breng weer eens een bezoekje aan de sportschool. Tussen Kerst en Oud & Nieuw valt het mee met de drukte: in januari moet je weer vechten om die loopband. Als beginnend of gevorderd sporter is het handig om je zorgverzekering eens onder de loep te nemen. En nog een seizoenstip: zet de Top 2000 aan en dans mee! Door twintig minuten lekker los te gaan verbrand je al snel zo’n 100 calorieën.

5. Bepaal de startdatum

Weet je zeker dat je nu wilt beginnen met je goede voornemens, of ben je stiekem toch wel heel gek op die oliebollen met Oud & Nieuw, en staat er nog een flink alcoholfestijn op de planning? Gebruik dan deze dagen om een boodschappenlijst te maken voor de eerste week van januari, zodat je dan meteen goed van start kunt gaan. Zet ook alvast die sportafspraken in je agenda. Maak concrete en meetbare doelen. Dit verhoogt de kans op succes.

6.  Vergoeding diëtist

Liever wat hulptroepen inschakelen om je kerstkilo’s kwijt te raken? Dieetadvisering of voedingsvoorlichting door een diëtist wordt tot 3 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer je meer uren nodig hebt kun je er ook een aanvullende verzekering voor afsluiten. Kijk in ons vergoedingenoverzicht welke zorgverzekeraars dieetadvisering vergoeden. Als je een dieet volgt op voorschrift van een arts of diëtist, kun je een vast bedrag voor deze kosten aftrekken van de belasting. Je moet dan wel een dieet volgen dat in 1 van de dieetlijsten staat genoemd.

Je hebt nog vier dagen om te overstappen van zorgverzekering! Regel het nu snel en gemakkelijk via ZorgKiezer.

Laatste update op 27 december 2019 – 14:58 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344