Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Hey sporter, kan jouw verzekering tegen een stootje?

Laatste update op 27 december 2019 – 14:44 door .

Wat zijn jouw sportieve doelen voor 2020? Staat er een marathon op je lijstje, ga je in het nieuwe jaar voor het eerst de sportschool in, ben je herstellende van een blessure? Als beginnend of gevorderd sporter is het handig om je zorgverzekering eens onder de loep te nemen.

Fysiotherapie

Ga je actief sporten? Dan is een pakketje fysiotherapie aan te raden. Sporten is namelijk blessuregevoelig. Als je voor een blessure naar de huisarts of het ziekenhuis moet, wordt dit vergoed door je basisverzekering. Fysiotherapie zit in de aanvullende verzekering. Bij elke zorgverzekering is dit af te sluiten. Wil je onbeperkte fysiotherapie? ZorgKiezer zocht voor je uit bij welke zorgverzekeraar je dan goed zit.

Sporter? Ga eens langs de sportarts

Alle Nederlanders kunnen naar een sportarts, niet alleen topsporters. De kosten van een consult vallen onder het basispakket. Hier betaal je dus wel je eigen risico voor.  Je kunt bij een sportarts terecht met sportmedische vragen, of vragen over je sportprestaties. Ook kun je aankloppen met blessures of als je een chronische aandoening hebt. Een sportarts kan je daarnaast adviseren over je trainingszones. Handig dus!

Sportschool

Krijg je een vergoeding voor je sportschool of sportvereniging? Bij sommige verzekeringen wel, maar meestal hangt dit samen met je collectiviteit. Bij CZ kun je sporten met korting bij sportscholen die aangesloten zijn bij het High Five Fitness Network. Als je in november of december via ZorgKiezer overstapt naar een nieuwe zorgverzekering, dan ontvang je een gratis healthcheck ter waarde van 35 euro bij SportCity. Bij de healthcheck wordt er onder andere gekeken naar je conditie en je vetpercentage. Zo kun je gezond het nieuwe jaar in!

Medische fitness

Medische fitness is gericht sporten en bewegen onder begeleiding van fysiotherapeuten. Sporters die revalideren of hun sportprestaties willen verbeteren maken hier het meeste gebruik van. Medische fitness wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Sommige verzekeraars bieden hiervoor een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering.

Sportkeuringen

Heb je een uitgebreid sportmedisch advies of onderzoek nodig op aanraden van de sportarts? Dan heb je wel een aanvullende verzekering nodig. Zet wel even op een rij wat het aanvullende pakket je kost, en wat de maximale vergoeding is van verzekeraars. En of er voorwaarden zitten aan de vergoeding.

Sportmassage

Als je dan toch een aanvullende verzekering neemt, check dan ook even op sportmassages. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden sportmassages namelijk vanuit de aanvullende verzekering. Dit geldt alleen voor behandelingen bij SCAS gecertificeerde sportmasseurs. Leuke beloning voor jou als sporter!

Beloon je sportprestaties!

De nieuwe trend in zorgverzekeringsland zijn vitaliteitsprogramma’s, waar je door middel van gezonde acties punten verdiend. Goed slapen, traplopen, zonlicht opvangen, een lunchwandeling, water drinken: punten scoren in de app van de zorgverzekeraar. Met die punten krijg je, afhankelijk van je verzekeraar, korting op producten in de webshop, cadeaubonnen, korting op aanvullende verzekeringen of op reizen, dagjes uit, sportscholen, boeken en films. Vitaliteitsprogramma’s vind je bij Ditzo, De Amersfoortse, Zilveren Kruis, CZ (Direct) en VGZ. Bij Promovendum en Besured krijg je met een basisverzekering al korting op soortgelijke activiteiten.

Welke verzekering?

Afhankelijk van welke zorg je in 2020 nodig denkt te hebben, kun je een goed sportpakket samenstellen bij zorgverzekeraars. Hier vind je alle sportvergoedingen voor 2020 op een rij.

Zilveren Kruis heeft een speciaal sportpakket. Het pakket vergoedt sportmassages, een sport – of koelbrace, dynamische fietspositiemetingen (wutt wat?) en psychologische (sport)begeleiding. En een passing voor een sportprothese en sportrolstoel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344