Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Dit moet je regelen tijdens je zwangerschap

Hoera, een kindje op komst! Bereid je voor op een spannende, bijzondere tijd. Tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd heb je vaak extra zorgkosten. Verdiep je daarom goed in je zorgverzekeraar. 

De basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorg tijdens je zwangerschap. Er is een volledige vergoeding voor verloskundige zorg; zoals controles in het ziekenhuis en hulp bij de bevalling. Voor een aantal kosten moet je een eigen risico-, of bijdrage betalen. Daarom kan een aanvullende verzekering uitkomst bieden. Let op of je vrije zorgkeuze hebt. Heb je dat niet? Dan wordt de zorg niet volledig vergoed als je voor een niet-gecontracteerde zorgverlener kiest. 

De eerste drie maanden

De zwangerschap is opgedeeld in drie trimesters. Ieder trimester duurt drie maanden. In het eerste trimester gebeurt er een hoop: de hormonen kunnen voor zwangerschapssymptomen zorgen zoals misselijkheid, stemmingswisselingen en eetbuien. De bevruchte eicel verandert van een embryo naar een foetus. Tijdens dit trimester bezoek je voor het eerst de verloskundige (spannend!), doen ze een termijnecho en kun je het blije nieuws met je dierbaren delen. Na de eerste echo kun je op zoek naar de kraamhulp. Daarnaast is het ook verstandig om je te verdiepen in je zorgverzekering.

Leukste fase van de zwangerschap

De eerste twaalf weken zijn voorbij! Veel vrouwen vinden dit trimester de leukste fase van de zwangerschap. De zwangerschapskwaaltjes verdwijnen en ook het risico op een miskraam wordt minder. Halverwege het trimester kun je de baby voor het eerst voelen schoppen! De baby groeit van 7 naar 37 centimeter! Daarom groeit je buik hard en krijgt nu echt vorm. De baby ontwikkelt zijn zintuigen sterk en hoort jouw stem vanuit de baarmoeder. Tijdens dit trimester kun je je oriënteren op een zwangerschapscursus en vraag je een kraampakket aan bij de verzekering. Als jij en je partner niet getrouwd zijn moet je partner de baby officieel erkennen; dit doen jullie samen bij het gemeentehuis. 

Aftellen…

De laatste drie maanden van de zwangerschap zijn aangebroken. In de laatste periode verviervoudigt de baby in gewicht! Hij opent zijn ogen en kan al snel knipperen. Hij slikt, hikt en gaat veel bewegen met zijn armen, benen en hoofd. De zintuigen werken steeds beter; hij slaapt en droomt zelfs. Na 37 weken is de baby voldragen maar het kan maar liefst tot week 42 duren tot de bevalling. Het is belangrijk om zo snel mogelijk na de geboorte de baby te verzekeren; dit kan tot vier maanden na de bevalling. Zorg in deze hectische tijd voor je vluchttas, regel oppas voor eventuele huisdieren of andere kinderen en ten slotte: probeer te genieten van deze laatste weken met de baby in je buik! 

Alles weten over goede zorgverzekeringen tijdens zwangerschap? Lees alles op onze infopage en gebruik onze zorgvergelijker. 

Laatste update op 17 december 2019 – 01:29 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344