Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Aantal verwijzingen nog steeds lager dan normaal

Laatste update op 25 januari 2021 – 17:54 door Emma-Jane Tolenaar.

Beschikbaarheid ziekenhuiszorg

Toch zijn er ook positieve ontwikkelingen. Ziekenhuizen laten weten dat zij iets meer capaciteit hebben om operaties uit te voeren. Daarnaast geeft 97 procent van de ziekenhuizen aan dat zij in staat zijn om alle benodigde acute zorg te leveren. Bij planbare zorg ligt dit percentage een stuk lager. Met 51 procent geeft meer dan de helft van de ziekenhuizen aan dat zij op dit moment helemaal geen planbare zorg kunnen leveren. Geen van de ziekenhuizen geeft aan alle planbare zorg te kunnen leveren.

Verwijzingen door de huisarts

Ondanks alles is het nog steeds heel belangrijk om met gezondheidsklachten naar de huisarts te gaan. Een tijdig huisartsenbezoek kan er voor zorgen dat relatief milde symptomen van serieuze, onderliggende klachten op tijd worden ontdekt. Zo nodig kan de huisarts patiënten doorverwijzen naar een ziekenhuis of zelfstandige kliniek.

Uit onderzoek van het RIVM bleek eind vorig jaar dat het lage aantal verwijzingen er voor zorgt dat er duizenden gezonde levensjaren verloren gaan. Het beperkte aantal verwijzingen heeft deels te maken met de druk die de zorg ervaart door corona. Tegelijkertijd blijven patiënten wegens corona ook vaker thuis in plaats van contact te zoeken met de huisarts.

Zorgverzekering 2021

Heb je vragen over jouw zorgverzekering of ben je nog op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Dan denken onze ZorgToppers graag met je mee! Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste zorgnieuws? Volg ons op Instagram en Facebook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344