Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

BNR: Patiënten mijden zorg tijdens tweede coronagolf

Sinds het coronavirus afgelopen voorjaar losbarstte in Nederland, zijn Nederlanders steeds terughoudender met het zoeken van zorg. Patiënten kiezen voor het uitstellen van zorg en daardoor blijven potentieel ernstige klachten onopgemerkt.

De ernst van de situatie werd voor het eerst vastgesteld tijdens de eerste golf. Nu geven specialisten van de Landelijke Huisartsenvereniging en de Federatie Medisch Specialisten aan dat dit ook tijdens de tweede golf gebeurt. Huisartsen verwezen de afgelopen weken ruim een kwart minder patiënten naar ziekenhuizen dan voor corona. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Ernstige klachten

Robin Peeters is internist in het Erasmus MC en voorzitter van de vereniging van internisten. Hij legt uit: “Tijdens de eerste golf was iedereen angstig om naar het ziekenhuis te komen, Nu is dat bij duidelijke klachten wel anders. Maar het lijkt nog niet goed te gaan met meer atypische klachten. Deze klachten lijken minder erg, maar kunnen ten grondslag liggen aan veel ernstiger ziekten, zoals kanker.”

Het uitstellen van het zoeken van medische hulp heeft serieuze gevolgen. Zo is het aantal kanker diagnoses tijdens de tweede golf weer aanzienlijk is gedaald.

Angst bij patiënten

Zorgprofessionals kunnen er niet helemaal de vinger op leggen waarom patiënten een doktersbezoek in grote getale uitstellen. Peeters: “Je merkt dat mensen toch een bepaalde angst hebben. Ik weet niet of ze denken dat wij dokters al druk genoeg zijn, of omdat ze bang zijn om besmet te worden, dat weet ik niet. Maar we zien het wel gebeuren.”

Zorgverzekering 2021

Past jouw zorgverzekering nog bij jouw wensen en betaal je niet te veel? Ontdek eenvoudig en snel alle voorwaarden en premies voor zorgverzekering 2021. Vul jouw wensen in, vergelijk de resultaten en vind de verzekering die bij jou past.

Je kunt tot 1 januari overstappen. Heb je vragen? Ons team van ZorgToppers helpt je graag!

Laatste update op 25 oktober 2021 – 16:20 door Daan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344