Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Korting door verhoogd eigen risico is hoger dan ooit

Wie ervoor kiest om het eigen risico te verhogen, kan flink op de zorgpremie besparen. In 2021 gaat het om een korting van maximaal 312 euro per jaar, zo blijkt uit onderzoek. Een verhoogd eigen risico kan aantrekkelijk zijn voor mensen die over het algemeen weinig tot geen zorgkosten maken.

 

Uit cijfers van zorginformatiecentrum Vektis blijkt dat meer dan 2,2 miljoen Nederlanders op dit moment een verhoogd eigen risico hebben. Driekwart van deze mensen heeft de maximale verhoging van 885 euro. Tien jaar geleden was het aantal verzekerden met een verhoogd eigen risico de helft lager. De verwachting is dat mensen in 2021 minder snel een verhoogd eigen risico kiezen in verband met het coronavirus.

Meer risico

e kunt je eigen risico niet verlagen, maar je kunt het wél verhogen. Bij de meeste verzekeraars kun je het wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro aanvullen met een vrijwillig eigen risico. Als je dit doet, dan krijg je in veel gevallen korting op je premie. Je kunt hierbij kiezen uit stapjes van 100 euro met een maximaal totaal van 885 euro: 385 verplicht eigen risico +500 euro vrijwillig eigen risico.

Een verhoogd eigen risico levert een korting op de zorgpremie op, maar het heeft ook een keerzijde. Wanneer je onverwachts tóch zorgkosten maakt komt er een fiks hoger bedrag voor eigen rekening. Daarom is het verstandig om vooraf eerst te kijken of het verhogen van het eigen risico verstandig is.


Misschien vind je dit artikel ook interessant: Het (vrijwillig) eigen risico: dit moet je weten


Zorgverzekering 2021

Je hebt nog tot het einde van de maand om over te stappen! Alle voorwaarden en premies voor de zorgverzekering 2021 vind je op ZorgKiezer.nl. Hier kun je jouw zorgverzekering direct vergelijken en overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Vul jouw wensen in en vind binnen enkele minuten de verzekering die bij jou past. Je kunt tot 1 januari overstappen. Heb je vragen? Ons team van ZorgToppers helpt je graag!

Laatste update op 28 december 2020 – 14:37 door Emma-Jane Tolenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344